Επιλογή Σελίδας

Μέσα από τη σελίδα στο Facebook του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης μπορείς να εξασκήσεις τις δεξιότητές σου στη ζωγραφική.

Οι πολιτιστικοί φορείς σε ολόκληρο τον κόσμο, στην προσπάθειά τους να μας κρατήσουν σε επαφή με τις διάφορες μορφές τέχνης, έχουν υλοποιήσει αρκετές ενδιαφέρουσες δράσεις το τελευταίο διάστημα που όλοι μείναμε στο σπίτι λόγω της καραντίνας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι ψηφιακές ξεναγήσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, όμως το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης ανέλαβε μια ακόμη πιο ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία, θέλοντας όχι μόνο να μας κάνει συμμέτοχους της τέχνης αλλά και δημιουργούς.

Έτσι, τον περασμένο Απρίλιο αποφάσισε να ξεκινήσει online μαθήματα ζωγραφικής, ως μια προέκταση του προγράμματος Drop-In, προκειμένου άνθρωποι από ολόκληρο τον κόσμο να κάνουν κάτι δημιουργικό από το σπίτι, να μάθουν την ιστορία του μουσείου και κατ’επέκταση να τιμήσουν την 150ή επέτειό του.  

Τα συγκεκριμένα μαθήματα διεξάγονται μέσα από τη σελίδα του μουσείου στο Facebook και περιλαμβάνουν βίντεο με οδηγίες βήμα προς βήμα για το πώς οι θεατές θα βελτιώσουν τις τεχνικές τους στη ζωγραφική.  

Αυτή την εβδομάδα, το μουσείο ξεκίνησε τον δεύτερο κύκλο μαθημάτων του προγράμματος Drop-In Drawing, υπό την επίβλεψη της Anastasiya Gutnik, υπεύθυνης για τα προγράμματα του The Met, η οποία δίδαξε τους θεατές πώς να ζωγραφίσουν απλούς πίνακες με λουλούδια.

Το μόνο που χρειάζονται οι ενδιαφερόμενοι για να συμμετέχουν στο μάθημα είναι χαρτί, μολύβι και γόμα. Στη συνέχεια, αυτό που πρέπει να κάνουν είναι απλώς να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες της Gutnik και να παραμείνουν ακριβείς στα σχήματα και τις λεπτομέρειες.

Τα μαθήματα διαρκούν μόλις 30 λεπτά, πράγμα αρκετά βολικό για να κάνεις ένα χαλαρό και δημιουργικό διάλειμμα μέσα στη μέρα σου. Βέβαια, αν η ζωγραφική είναι κάτι που δεν σε εμπνέει, τότε μπορείς να μπεις στην ιστοσελίδα του μουσείου και να ξεκινήσεις μαθήματα για την ιστορία της τέχνης. Ίσως έτσι καταφέρεις να αποκτήσεις μια νέα δεξιότητα μετά το τέλος της καραντίνας, που θα σου φανεί σίγουρα χρήσιμη.

Πηγή: lifo