Επιλογή Σελίδας

Τώρα που τα παιδιά δεν έχουν σχολείο και περνούν όλη τους τη μέρα στο σπίτι, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τα κρατήσετε σε εγρήγορση μέσα από διάφορες δημιουργικές δραστηριότητες.

Τι μπορείτε, λοιπόν, να κάνετε αυτές τις μέρες, πέρα από να παίζετε μαζί τους επιτραπέζια παιχνίδια και video games; Ορίστε μερικές προτάσεις που ίσως να μην τις είχατε σκεφτεί και οι οποίες θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε το κατάλληλο δέσιμο με έναν πιο δημιουργικό τρόπο.  

Μπορεί να ακούγεται κάπως αστείο, αλλά το να πετάξεις μπογιές με χρώματα σε έναν λευκό καμβά μπορεί όντως να θεωρηθεί μια δημιουργική ασχολία για μέσα στο σπίτι. Αρκεί, βέβαια, ως λευκό καμβά να μη θεωρήσουμε κάθε λευκό τοίχο του σπιτιού!

1.

Πίνακες ζωγραφικής με αφρό ξυρίσματος και χρώμα ζαχαροπλαστικής

Εάν αγαπάτε τα έργα του Γερμανού ζωγράφου Γκέρχαρντ Ρίχτερ, τότε τα μόνα υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε τον δικό σας πίνακα ζωγραφικής είναι ο αφρός ξυρίσματος και το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Αφού ανακατέψετε τον αφρό με τα διάφορα χρώματα, χρειάζεται απλώς να περάσετε το έργο σας με μια σπάτουλα για να ισιώσει πάνω σε μια κόλλα χαρτί. Το τελικό αποτέλεσμα δεν πρέπει να σας αγχώνει γιατί ο Ρίχτερ θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους της αφηρημένης τέχνης, πράγμα που σημαίνει ότι το έργο σας θα εκτιμηθεί, ασχέτως του πώς είναι.      

2.

Ζωγραφίστε τις γλάστρες σας

Η Βρετανή ζωγράφος Brigdet Riley είναι «γκουρού» όσον αφορά τη ζωγραφική με γραμμές, ζικ ζακ και βούλες. Για να μιμηθείτε, λοιπόν, τα έργα της που εντάσσονται στη λεγόμενη «op art» (optical art), το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να συνδυάσετε διάφορα χρώματα, σχήματα και μοτίβα με έξυπνο τρόπο προκειμένου να δημιουργήσετε μια οπτική ψευδαίσθηση. Η δουλειά σας, μάλιστα, θα είναι ακόμη πιο εύκολο αν έχετε στο σπίτι μικρά γλαστράκια.    

3.

Βραχιόλι από κλωστές

Το βραχιόλι φιλίας (friendship bracelet) είναι ίσως το πιο εύκολο κόσμημα που μπορείς να κάνεις μόνος σου στο σπίτι. Χρειάζεται απλώς να έχεις κλωστές σε διάφορα χρώματα (για να είναι πιο εντυπωσιακό το βραχιόλι) και ένα μικρό ψαλίδι. Στο Ίντερνετ, φυσικά, θα βρεις άπειρα tutorials με τεχνικές για το πώς να κάνεις ένα απλό βραχιόλι με κλωστές να φαίνεται πιο περίτεχνο. Διαφορετικά, μπορείς να πάρεις συμβουλές από την Άνι Άλμπερς, μια Γερμανο-αμερικανίδα καλλιτέχνιδα που υπήρξε μάστερ της κλωστοϋφαντουργίας.    

4.

Έργα τέχνης από σοκολάτα

Τι θα χρειαστείς για να φτιάξεις τα δικά σου έργα τέχνης από σοκολάτα; Προφανώς διάφορες σοκολάτες (μαύρη, λευκή, γάλακτος) και ένα αντικολλητικό χαρτί. Αφού πρώτα τις λιώσεις ξεχωριστά, το μόνο που έχεις να κάνει είναι να τις περιχύσεις πάνω στο χαρτί. Εννοείται πως δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το σχήμα που θα έχουν, γιατί το μόνο που μετράει σε αυτά τα έργα τέχνης –πέρα από τη διασκέδαση που σου προσφέρουν– είναι ότι τρώγονται!      

5.

Πίνακες ζωγραφικής με πιτσιλιές

Μπορεί να ακούγεται κάπως αστείο, αλλά το να πετάξεις μπογιές με χρώματα σε έναν λευκό καμβά μπορεί όντως να θεωρηθεί μια δημιουργική ασχολία για μέσα στο σπίτι. Αρκεί, βέβαια, ως λευκό καμβά να μη θεωρήσουμε κάθε λευκό τοίχο του σπιτιού! Ένας από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες όσον αφορά τους πίνακες με πιτσιλιές (spin paintings) είναι ο Βρετανός Damien Hirst. Μάλιστα, για να τους δημιουργήσει ανεβαίνει πάνω σε μια σκάλα και ρίχνει χρώμα πάνω σε έναν μεγάλο κυκλικό καμβά. Ενώ το χρώμα κυλάει προς τα κάτω, ο καμβάς περιστρέφεται από μια μηχανή και το σχήμα του θυμίζει δίσκο.   

Πηγή: lifo.gr