Επιλογή Σελίδας

Υποτροφίες που ξεπερνούν το ποσό των  2 εκατομμυρίων ευρώ διατέθηκαν το 2019 από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο για την στήριξη των φοιτητών του, όσων ανήκουν σε ειδικές κοινωνικές κατηγορίες, αλλά και εκείνων που διακρίνονται κάθε χρόνο σε προγράμματα Αριστείας.

Συγκεκριμένα και όπως δείχνουν τα πιο πρόσφατα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, για το τελευταίο ακαδημαϊκό έτος δόθηκαν:

-Στην κατηγορία των υποτροφιών κοινωνικών κριτηρίων: 1.770 άτομα με ποσό 1.300.000 ευρώ.

-Στην κατηγορία των υποτροφιών Αριστείας: 722 άτομα με ποσό 775.000 ευρώ.

Παράλληλα, με δεδομένες τις ειδικές συνθήκες της περιόδου που διανύει η χώρα, έγιναν εκπτώσεις στα δίδακτρα οικογενειών των φοιτητών και φοιτητριών του Ιδρύματος σε ένα ποσοστό 20% δηλαδή 175.000 ευρώ.

Το σύνολο των υποτροφιών που δόθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα από το Ίδρυμα είναι 2.250.000 ευρώ, με στόχο την βοήθεια αλλά και στήριξη δεκάδων οικογενειών που βιώνουν τις συνέπειες οικονομικών κρίσεων, αλλά και την επιβράβευση της Αριστείας μεταξύ των εκπροσώπων της «νέας γενιάς» του.

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο επεξεργάζεται σειρά νέων πολιτικών και αποφάσεων και αναζητεί μεθόδους για την στήριξη κάθε κοινωνικής κατηγορίας που έχει ανάγκη στις ειδικές συνθήκες της περιόδου που διανύει η χώρα.

Πηγή: naftemporiki