Επιλογή Σελίδας

Το Παιδικό Μουσείο Exploration, το πρώτο παιδικό μουσείο της Κρήτης, είναι αφιερωμένο στο παιδί και την οικογένειά του και έχει ως αποστολή να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες παιχνιδιού και μάθησης με αφορμή τον πολιτισμό.

Το Exploration σχεδιάζει και προτείνει εκπαιδευτικές δράσεις για όλη την οικογένεια, εμπλουτίζοντας τις μουσειακές μας εμπειρίες ακόμα και μέσα στο σπίτι!

#Γίνε αστρονόμος στο σπίτι!

Το ήξερες ότι μπορείς να γίνεις αστρονόμος στο… σπίτι σου; Αν παρατηρήσεις τον ουρανό μια νύχτα, σίγουρα θα δεις πάρα πολλά αστέρια! Τα αστέρια άλλες φορές είναι μόνα τους, άλλες φορές δημιουργούν κάποιους σχηματισμούς. Οι σχηματισμοί αυτοί ονομάζονται αστερισμοί.

Σήμερα, οι αστρονόμοι έχουν συμφωνήσει ότι υπάρχουν στον ουρανό περίπου 88 αστερισμοί. Μάλιστα, το 1922 η Διεθνής Αστρονομική Ένωση δημιούργησε έναν κατάλογο με τα ονόματα και τα σχήματά τους. Κατέβασε το φυλλάδιο του Μουσείου Διάβασε τους αστερισμούς και εξερεύνησε τα ονόματα και τους σχηματισμούς των αστερισμών. Ποια ονόματα αναγνωρίζεις; Ποια σχέδια έχεις ξαναδεί;

Κατέβασε και εκτύπωσε τις κάρτες των αστερισμών από εδώ. Παρατήρησε καλά τον κάθε αστερισμό. Ποιο σχήμα αντιστοιχεί σε κάθε αστερισμό; Τι σχέση έχει το όνομα του αστερισμού με το σχήμα του; Κόψε τις κάρτες των αστερισμών και παίξε το παιχνίδι με το φως. Οδηγίες του παιχνιδιού θα βρεις εδώ.

Βγες έξω τώρα και παρατήρησε τον ουρανό! Ποιους αστερισμούς βλέπεις;

Η δράση #Εξερεύνηση στο σπίτι!, έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας ΣΕΑ (https://hellas–astro.gr/). 

Πηγή: kidshub