Επιλογή Σελίδας

Το μουσείο που έγινε αμέσως το αγαπημένο των Αθηναίων χάρη στην εξαιρετική συλλογή του με έργα μοντέρνας τέχνης, ανοίγει τις πόρτες του με όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Πικάσο, Βαν Γκογκ, Σεζάν, Καντίνσκι και Μιρό περιμένουν και πάλι το κοινό να θαυμάσει τα έργα τους από την Τετάρτη 17 Ιουνίου. Από τα εγκαίνιά του τον Οκτώβριο του 2019 έως και την αναστολή της λειτουργίας του στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, το νέο μουσείο του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στο Παγκράτι υποδέχθηκε 106.479 επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι περιηγήθηκαν στους χώρους του, θαύμασαν τα σπάνια έργα από τη συλλογή του και συμμετείχαν στις μουσικές και εκπαιδευτικές δράσεις του.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή λαμβάνει μία σειρά από απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση της ευχάριστης εμπειρίας των επισκεπτών του. Στο μουσείο λειτουργεί κλιματισμός ανοικτού κυκλώματος και το κτήριο απολυμαίνεται και καθαρίζεται τακτικά. Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί για την τήρηση ασφαλών αποστάσεων στους εσωτερικούς χώρους, την αποφυγή του συνωστισμού και τη διασφάλιση της ομαλής ροής των επισκεπτών. Επιπλέον, ενθαρρύνεται η ηλεκτρονική αγορά εισιτηρίων προκαθορισμένου χρόνου επίσκεψης. Τα ηλεκτρονικά εισιτήρια ακυρώνονται ανέπαφα κατά την είσοδο στο μουσείο.

Σε αυτό το πλαίσιο και με γνώμονα την προστασία της υγείας των επισκεπτών και των εργαζομένων του, το Ίδρυμα Β&Ε προχωρά σε σταδιακή επαναφορά των ωραρίων λειτουργίας του μουσείουΑπό 17/6 έως και 30/7 το μουσείο θα είναι ανοιχτό Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή 10:00-18:00 και Πέμπτη και Παρασκευή 10:00-20:00, ενώ θα παραμένει κλειστό Δευτέρα και Τρίτη. Από 1/8 έως και 30/9 θα ανοίγει και την Τρίτη 10:00-18:00 και θα παραμένει κλειστό μόνο τη Δευτέρα.

Δες το βίντεο για την επαναλειτουργία του μουσείου:

Πηγή: citytagapp