Επιλογή Σελίδας

Την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνάντηση μαθητών/τριών Γυμνασίων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής τα οποία είναι μέλη  του Δικτύου Συνεργαζόμενων Σχολείων της UNESCO (ASPnet).  Η τηλε-συνάντηση με τίτλο «Μένουμε Συνδε-δεμένοι! Συζητάμε για την Κλιματική Αλλαγή», διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων του Υ.ΠΑΙ.Θ και υποστηρίχτηκε ψηφιακά από τα Εκπαιδευτήρια Ν. Ζαγοριανάκου.

Αφορμή για αυτή τη διαδικτυακή συνάντηση αποτέλεσαν  οδηγίες της ΟΥΝΕΣΚΟ προς τα σχολεία του Δικτύου μέσω του ηλεκτρονικού περιοδικού “CONNECT” καθώς και η πρωτοβουλία #learningneverstops. Επιπλέον, η σύνδεση της Εκπαίδευσης (Στόχος 4) με την Κλιματική Αλλαγή (Στόχος 13) αποτελεί προτεραιότητα του Διεθνούς Οργανισμού στο πλαίσιο υλοποίησης των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν σε ένα ψηφιακό περιβάλλον με «εικονικά δωμάτια» να εκφραστούν, να μοιραστούν απόψεις και προβληματισμούς και να κάνουν  ουσιαστικές προτάσεις για ένα θέμα ιδιαίτερα επίκαιρο που αφορά την ποιότητα της ζωής τους. Οι μαθητές/τριες στο τέλος της τηλε-συνάντησης ζήτησαν να υποβληθούν τα συμπεράσματα των συζητήσεων και οι προτάσεις τους στην πολιτική ηγεσία ενώ εξέφρασαν την επιθυμία για τη διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων με φυσική παρουσία εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν. Χαρακτήρισαν δε τη συνάντηση ως συναρπαστική ανεκτίμητη εμπειρία που συνέβαλε να μην χαθεί η επαφή των μελών του Δικτύου ASPnet.

Πηγή: ΥΠΑΙΘ