Επιλογή Σελίδας

Γκράφιτι με προσωπικότητες των γραμμάτων και των επιστημών γέμισαν τους τοίχους του σχολείου.

Στο Β΄Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γενικό Λύκειο Εκάλης μετέτρεψαν τους τοίχους των διαδρόμων σε καμβάδες. Οι μορφές σημαντικών προσωπικοτήτων των γραμμάτων και της επιστήμης όπως ο Αϊνστάιν, ο Σεφέρης, ο Ελύτης και η Κική Δημουλά, γεμίζουν εδώ και λίγες μέρες τους διαδρόμους του σχολείου.     

Ο Δημήτρης Σκιαδάς, απόφοιτος του σχολείου, Μηχανολόγος-Μηχανικός Ε.Μ.Π., με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση των Επιχειρήσεων και υποψήφιος διδάκτωρ στο Street Art ήταν αυτός που ανέλαβε τη δημιουργία τους.  

Mορφές επιστημόνων, πνευματικών ανθρώπων και ανθρώπων του πολιτισμού απεικονίστηκαν στους τοίχους των διαδρόμων και προσωπικότητες, όπως ο Αϊνστάιν, ο Σεφέρης, ο Ελύτης, ο Καζαντζάκης, ο Γεώργιος Παπανικολάου, η Κική Δημουλά, ο Περικλής, συναντούν πλέον καθημερινά τα βλέμματα των μαθητών.  

Όπως λέει ο δημιουργός των γκράφιτι «μέσω των τοιχογραφιών που ζωγράφισα, οι μαθητές μπορούν να συνδέσουν πιο εύκολα τις προσωπικότητες με την εποχή τους και το έργο τους. Το μήνυμα που θέλω να περάσω είναι ότι επειδή πλέον η τεχνολογία τείνει να υποκαταστήσει τη μνήμη και τη φαντασία μας, η ζωγραφική και, γενικεύοντας, η υπομονετική αξιοποίηση των χεριών μας είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική και συναισθηματική μας υγεία».  

Δείτε περισσότερες εικόνες εδώ.

Πηγή: lifo