Επιλογή Σελίδας

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ανακοινώνει τη λειτουργία του προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών διάρκειας 2 ετών , το οποίο οδηγεί στην απονομή Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών (ΜΔΕ- Master) με θέμα «Στρατηγικές Ανάπτυξης της Εφηβικής Υγείας» (ΦΕΚ 1212/6-04-2017). Το πρόγραμμα αρχίζει τον Οκτώβριο και περιλαμβάνει τέσσερα (4) διδακτικά εξάμηνα.

Στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Παν/ μίων Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της ημεδαπής και πτυχιούχοι αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής (σύμφωνα με την παρ.1 άρθρο 4 του ν. 3685/08) Επιστημών Υγείας, Ψυχολογίας, καθώς και άλλων Ανθρωπιστικών, Παιδαγωγικών, Κοινωνικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, μετά από συνέντευξη και συνεκτίμηση των παρακάτω στοιχείων του φακέλου υποψηφιότητας:
α) του βαθμού πτυχίου (20%)

β) προηγούμενης επαγγελματικής ή διδακτικής εμπειρίας (20%)

γ) επαρκούς γνώσης της αγγλικής γλώσσας (15% )

δ) ενδεχομένων δημοσιεύσεων ή/και επιστημονικών εργασιών ή/και παρακολούθησης συναφών συνεδρίων, σεμιναρίων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων κλπ (10%)

ε) συστατικών επιστολών (10%)

στ) της παρουσίας του υποψηφίου στην συνέντευξη (25%)

Η ειδίκευση αφορά όλες τις προαναφερόμενες ειδικότητες, ωστόσο κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους θα υπάρχουν ενότητες κατά τις οποίες θα σχηματιστούν δύο ομάδες: α. μαθήματα που εστιάζουν κυρίως στην οργανική εφηβική ιατρική και παθολογία, β. μαθήματα που εμβαθύνουν στην εκπαίδευση, την ψυχοκοινωνική υγεία και την οργάνωση υπηρεσιών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και τα παρακάτω δικαιολογητικά (σκαναρισμένα) από 8/6/2017 έως και 14/7/2017 ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 20/7/2017 ηλεκτρονικά στο e-mail info@youth-msc.gr

1.Αίτηση

2.Αντίγραφο πτυχίου/διπλώματος

3.Αντίγραφο μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (εάν υπάρχει)

4.Αναγνώριση τίτλου σπουδών από το ΔΟΑΤΑΠ για όσους έχουν τίτλους σπουδών της αλλοδαπής

5.Αποδεικτικό Αγγλικής γλώσσας

6.Βιογραφικό Σημείωμα στο οποίο αναφέρονται αναλυτικά οι σπουδές, η τυχόν διδακτική ή/και επαγγελματική εμπειρία, καθώς και η τυχόν επιστημονική και κοινωνική δραστηριότητα του υποψηφίου

7.Δύο συστατικές επιστολές

8.Αποδεικτικά επαγγελματικής εμπειρίας (εάν υπάρχουν)

9.Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας.

Ο αριθμός των εισακτέων θα είναι είκοσι πέντε (25) κατ’ ακαδημαϊκό έτος. Η εγγραφή στο ΠΜΣ συνεπάγεται συνεισφορά κάθε φοιτητή στα σχετικά λειτουργικά έξοδα, η οποία ανέρχεται σε χίλια ευρώ (1000 €) ανά εξάμηνο. Γίνονται δεκτοί ως υπεράριθμοι υπότροφοι του ΙΚΥ, εφόσον η υποτροφία τους είναι σχετική με το γνωστικό αντικείμενο του ΠΜΣ.

Οι συνεντεύξεις θα πραγματοποιηθούν τον μήνα Ιούλιο – θα σταλεί σχετική ενημέρωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Ημέρες και ώρες λειτουργίας της γραμματείας: Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 – 13.00, τηλ. 213-2009806.

Σχετικές πληροφορίες θα βρίσκονται στην ιστοσελίδα:

www.youth-msc.gr

Αθήνα, 29/5/2017

Πηγή: youth-health