Επιλογή Σελίδας

Νέα ενημέρωση για την πρόσκληση δήλωσης περιοχών για μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή – Το ΑΣΕΠ παρήγγειλε κληρωτίδες.

Νέα ενημέρωση για την πρόσκληση δήλωσης περιοχών

Αναφορικά με την Πρόσκληση για μόνιμο διορισμό σε κενές οργανικές θέσεις σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ), σε εφαρμογή του άρθρου 62 του ν. 4589/2019 (ΦΕΚ 13 Α΄), των εγγεγραμμένων στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών κλάδων με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή, μέχρι στιγμής έχουμε τα εξής:

Δεν υπεγράφη η Πρόσκληση – Κλήρωση από το ΑΣΕΠ

Η Πρόσκληση τελικώς δεν υπεγράφη από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, καθότι όπως φαίνεται οι εκκρεμότητες, κυρίως αναφορικά με την κλήρωση μεταξύ των ισοβαθμησάντων, η οποία διενεργείται από το ΑΣΕΠ, δεν επέτρεψαν την τελική υπογραφή.

Επικαιροποίηση κενών Braille ή Νοηματικής

Εδώ πρέπει να υπενθυμίσουμε πως θέμα υπήρξε και με την επικαιροποίηση από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας, των οργανικών κενών θέσεων, οι οποίες απαιτούν γνώση Braille ή Νοηματικής.

Περί τα μέσα Ιουλίου 2020 η Πρόσκληση

Μετά από αυτά, όπως όλα δείχνουν οδηγούμαστε στην κοινοποίηση της Πρόσκλησης με πιθανή επταήμερη (7) προθεσμία για δήλωση περιοχών, στο χρονικό διάστημα περί τα μέσα Ιουλίου 2020.

Εγκαιρη περάτωση της διαδικασίας μόνιμων διορισμών

Οπως και να έχει όμως, πάντα σύμφωνα με το ΥΠΑΙΘ, έως την 1η Σεπτεμβρίου 2020 θεωρείται πως θα έχει τελεσφορήσει η διαδικασία μόνιμων διορισμών των εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης με εξειδίκευση στην ΕΑΕ.

Παραγγελία κληρωτίδων από το ΑΣΕΠ

Σχετικά με την κλήρωση – πληροφορίες αναφέρουν περί των 500 ισοβαθμιών στο σύνολο των Πινάκων της Προκήρυξης 3ΕΑ – το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) στο πλαίσιο της κάλυψης των αναγκών λειτουργίας της Κεντρικής Υπηρεσίας του, προέβη σε πρόσκληση ενδιαφέροντος με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης, υποβολής οικονομικών προσφορών για την προμήθεια δύο (2) κληρωτίδων plexiglass διαστάσεων 50x35x38 για τις διαδικασίες των κληρώσεων σε περίπτωση ισοβαθμίας υποψηφίων.

Μάλιστα οι ενδιαφερόμενοι σύμφωνα με την πρόσκληση θα αποστείλουν οικονομική προσφορά για την προμήθεια των προαναφερθέντων ειδών και σύμφωνα με τις απαιτήσεις που έχουν τεθεί, κατά το χρονικό διάστημα από 03/07/2020 έως και 06/07/2020.

Πηγή: especial