Επιλογή Σελίδας

Οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς χρήστες της Ηλεκτρονικής Σχολικής Τάξης – Eclass, απέστειλε το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ).

Σύμφωνα με αυτές

  • Ολα τα μαθήματα θα γίνουν αυτόματα ανενεργά από τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020, καθότι μπορεί εκπαιδευτικοί να αλλάξουν σχολείο, να έχουν διαφορετικές αναθέσεις μαθημάτων και διαφορετικούς μαθητές. 
  • Επίσης θα απεγγραφούν όλοι οι χρήστες (μαθητές/τριες) καθώς αυτοί αλλάζουν τάξη και περνούν σε επόμενη.
  • Ως συνέπεια θα σβηστεί η αλληλεπίδραση των μαθητών με τα ηλεκτρονικά μαθήματα πχ. εργασίες που έχουν ανεβάσει κλπ.
  • Σε περίπτωση που επιθυμεί κάποιος εκπαιδευτικός να κρατήσει αρχείο με τις εργασίες των μαθητών, θα πρέπει να προχωρήσει μόνοι του σε αυτή την ενέργεια μέχρι τη Δευτέρα 24/08/2020.

Δείτε αναλυτικά τις οδηγίες για την Eclass προς τους εκπαιδευτικούς

Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι, φίλοι εκπαιδευτικοί – χρήστες της Ηλεκτρονικής Σχολικής Τάξης,

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Ηλεκτρονική Σχολική Τάξη (https://eclass.sch.gr/) προετοιμάζεται για το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς.

  • Από τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020, όλα τα μαθήματα θα γίνουν αυτόματα ανενεργά.
  • Τούτο είναι αναγκαίο, καθώς ένας εκπαιδευτικός μπορεί να αλλάξει σχολείο, να έχει διαφορετικές αναθέσεις μαθημάτων και διαφορετικούς μαθητές.
  • Ταυτόχρονα θα απεγγραφούν όλοι οι χρήστες (μαθητές/τριες) καθώς αυτοί αλλάζουν τάξη και περνούν σε επόμενη.
  • Αυτό θα έχει ως συνέπεια να σβηστεί η αλληλεπίδραση των μαθητών με τα ηλεκτρονικά μαθήματα πχ. εργασίες που έχουν ανεβάσει κλπ., όμως όλα τα μαθήματα που έχουν δημιουργηθεί θα παραμείνουν αποθηκευμένα στην πλατφόρμα ως ανενεργά.
  • Σε περίπτωση που επιθυμείτε να κρατήσετε αρχείο με τις εργασίες των μαθητών σας, θα πρέπει να προχωρήσετε μόνοι σας σε αυτή την ενέργεια μέχρι τη Δευτέρα 24/08/2020.

Σημειώνουμε πως

όλα τα μαθήματα που έχουν δημιουργηθεί θα παραμείνουν αποθηκευμένα στην πλατφόρμα ως ανενεργά, μαζί με όλο το δικό σας υλικό και την  οργάνωση που έχετε δημιουργήσει σε αυτά.

Μπορείτε να συνεχίσετε να δημιουργείτε κανονικά νέα μαθήματα ή να κάνετε ενεργά τα μαθήματα σας από προηγούμενα Σχ. Έτη.

Μέσα από το εργαλείο ρυθμίσεων του κάθε μαθήματος μπορείτε να το ενεργοποιήσετε ξανά, αλλάζοντας τον τύπο του (από ανενεργό σε ανοικτό ή κλειστό).

Επιπλέον,

από τη «Διαχείριση Μαθήματος» μπορείτε να μεταβείτε στην επιλογή «Ανανέωση Μαθήματος» για να κάνετε επιλεκτικά διαγραφή χρηστών (μαθητών), διαγραφή Βιβλίου Ύλης, Ανακοινώσεων, Εργασιών και Ασκήσεων, εφόσον το κρίνετε αναγκαίο.

Όσοι εκπαιδευτικοί κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών δεν διαθέτουν αντιστοίχιση με κάποια σχολική μονάδα (χωρίς οργανική θέση) θα μπορούν να διαχειριστούν ξανά τα μαθήματα τους τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, μόλις αποκτήσουν εκ νέου κάποια σχολική μονάδα στο πληροφοριακό σύστημα mySchool.

Πηγή: especial