Επιλογή Σελίδας

Στην τελική ευθεία ο προγραμματισμός του Υπουργείου Παιδείας για τη νέα σχολική χρονιά. Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και τι θα γίνει με τα Πανεπιστήμια και τις άλλες εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Δύο φαίνεται να είναι τα επικρατέστερα σενάρια για την επιστροφή των μαθητών τον Σεπτέμβριο. Δείτε τι ανέφερε σχετικά η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Ο κορονοϊός άλλαξε πολλά όλο το τελευταίο διάστημα στην καθημερινότητά μας, αλλά και στον τρόπο λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Άλλαξε ο τρόπος λειτουργίας των σχολείων κατά το τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, οι Πανελλήνιες 2020 διενεργήθηκαν κάτω από… περίεργες συνθήκες, αλλάζει όμως και η ημερομηνία που θα ανοίξουν φέτος τα σχολεία. Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην ΕΡΤ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και για μερικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας των σχολείων που θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου 2020.

Όπως σημειώνει η κ. Κεραμέως, τα σχολεία θα ανοίξουν μία εβδομάδα νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να αξιοποιήσουν τον χρόνο για επαναλήψεις.

Η Υπουργός Παιδείας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν δύο εναλλακτικές για τη λειτουργία των σχολείων.

Η πρώτη εναλλακτική είναι να ξεκινήσουν τα μαθήματα με όλους τους μαθητές κάθε τμήματος σε μία αίθουσα, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Η δεύτερη εναλλακτική είναι να συνεχιστεί η εκ περιτροπής διδασκαλία με τμήματα έως 15 μαθητών και με όλα τα μέτρα προστασίας.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το Υπουργείο Παιδείας δηλώνει έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής. Όμως, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Κεραμέως, είναι αρκετά νωρίς για να ληφθούν αποφάσεις, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα συνεχώς αλλάζουν. Οι ειδικοί θα αποφασίσουν τον τρόπο που θα ανοίξουν τα σχολεία, όταν πλησιάζει η ώρα για το πρώτο κουδούνι.

Πηγή: newsit