Επιλογή Σελίδας

Οι συζητήσεις για το αν οι μαθητές θα φοράνε μάσκα στο σχολείο με την έναρξη των μαθητών για τη νέα σχολική χρονιά έχουν αρχίσει να πυκνώνουν και τόσο οι λοιμωξιολόγοι όσο και η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εξετάζουν σοβαρά την ενεργοποίηση του εν λόγω μέτρου προστασίας σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η έξαρση του ιού και να διασφαλιστεί η υγεία των μαθητών.

Θα γίνονται και τεστ κορωνοϊού στους μαθητές;

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στον Realfm δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο για χρήση μάσκας στα σχολεία, σημειώνοντας ότι η απόφαση θα ληφθεί από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Ερωτηθείσα για τις φήμες πέρι διεξαγωγής τεστ κορωνοϊού στους μαθητές απάντησε ότι  «Μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση για τεστ στα σχολεία, αυτό για το οποίο έχει γίνει συζήτηση είναι η χρήση της μάσκας, αυτό όμως περιμένουμε να μας το υποδείξει η επιτροπή των ειδικών λοιμωξιολόγων»

«Περιμένουμε τα στοιχεία για να δούμε πώς θα ανοίξουν τα σχολεία»

«Είναι περίπου έξι εβδομάδες μέχρι την έναρξη των σχολείων, είναι μεγάλο διάστημα, θα ξέρουμε προς το τέλος του Αυγούστου πώς και με ποιες
προϋποθέσεις θα ανοίξουν τα σχολεία» δήλωσε η υφυπουργός κα Ζαχαράκη σε τηλεοπτική της εμφάνιση στο OPEN.

«Δύο είναι οι κατευθύνσεις. Η μία είναι η επανεκκίνηση σύμφωνα με τη λειτουργία των σχολείων, όπως ξέρουμε, δηλαδή πλήρη τμήματα με αυστηρή τήρηση κανόνων, που θα οριστούν από την ειδική επιτροπή… Συζητάμε μέχρι και να φορούν μάσκες οι μαθητές, ωστόσο δεν έχει ληφθεί ως τελική απόφαση. Το δεύτερο σενάριο είναι αυτό που ήδη δοκιμάσαμε, δηλαδή η εκ περιτροπής λειτουργία, αυτό που κάναμε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Τρίτη, Πέμπτη».

Πηγή: infokids