Επιλογή Σελίδας

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, πρωτοπόρο και με σταθερή στόχευση στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, πραγματοποιεί δράσεις και επενδύει σε προγράμματα που ευαισθητοποιούν και ενεργοποιούν τα παιδιά.

Σε μια ουσιαστική δωρεά για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων όλης της χώρας προχωρά το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη. Προσφέρει 662.400 επαναχρησιμοποιούμενα  ατομικά μπουκάλια, με στόχο την εκπαίδευση και εξοικείωση των παιδιών στην επαναχρησιμοποίηση υλικών στην καθημερινότητα και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Παράλληλα, η χρήση ατομικού μπουκαλιού από τους μικρούς μαθητές προστατεύει την υγεία των παιδιών και ενισχύει τα μέτρα που λαμβάνει η χώρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το επαναχρησιμοποιούμενο μεταλλικό μπουκάλι που θα βρουν στα θρανία τους οι 662.400 μαθητές δημοτικού, σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, είναι κατασκευασμένο από υλικά που πληρούν τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές υγείας και ασφάλειας και καλύπτει μια σημαντική ανάγκη των παιδιών, στο σχολείο αλλά και σε εξωσχολικές δραστηριότητές τους.

Από την ίδρυσή του το 2016, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, πρωτοπόρο και με σταθερή στόχευση στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, πραγματοποιεί δράσεις και επενδύει σε προγράμματα που ευαισθητοποιούν και ενεργοποιούν τα παιδιά και τους νέους, αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο τους στην αλλαγή νοοτροπίας και συνηθειών για την προστασία του περιβάλλοντος. Πέραν των δικών του προγραμμάτων, συνεργάζεται εξ αρχής στρατηγικά με τον Πολιτεία για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, με πλέον πρόσφατο αντικείμενο τον συντονισμό της εθνικής προσπάθειας για τη μείωση και σταδιακή κατάργηση των πλαστικών μίας χρήσης, μέσω του προγράμματος «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μίας Χρήσης». Επίσης, με όχημα το ιδιόκτητο, ειδικής κατασκευής πλοίο «Τυφώνας», συνεχίζει εντατικά το πρόγραμμα καθαρισμού των ελληνικών ακτών. Στο διάστημα του τελευταίου έτους, η ομάδα του «Τυφώνα» έχει καθαρίσει 1.210 ακτές στην Κρήτη, στον Αργοσαρωνικό, στη Δυτική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στις Σποράδες, έχοντας ως στόχο τον καθαρισμό του συνόλου της ελληνικής ακτογραμμής στα επόμενα χρόνια. 

Σε κάθε περίπτωση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη διαχρονικά αποφασίζει για τις δράσεις του  με μοναδικό γνώμονα την προστασία του ελληνικού περιβάλλοντος, δίνοντας καθημερινά τη μάχη κατά της ρύπανσης από πλαστικά στη στεριά και στη θάλασσα. 

dorea-pagouria.jpg
dorea-pgouria.jpg

Πηγή: ΕΘΝΟΣ