Επιλογή Σελίδας

Πρέπει να μειωθούν οι μαθητές στις αίθουσες υποστήριξε η καθηγήτρια επιδημιολογίας.

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, εξέφρασε την αντίδραση της στους αυστηρούς ελέγχους στα σχολεία, αλλά και στον αριθμό των μαθητών ανά αίθουσα.

Σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1, η κυρία Λινού σημείωσε ότι πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στις μεγάλες τάξεις. «Δεν αρκεί η μάσκα, πρέπει να επιτύχουμε και την κοινωνική απόσταση, και αυτό θα γίνει μόνο αν μειωθεί ο αριθμός των μαθητών».

Πρέπει να μειωθεί ο αριθμός, δεν υπάρχει άλλη λύση, το έχω πει και προσωπικά στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, πρόσθεσε.  

Η κυρία Λινού επεσήμανε ακόμη την ανάγκη να αυξηθεί ο αριθμός των εκπαιδευτικών αλλά και ο αριθμός των αιθουσών για την ανάσχεση της πανδημίας.  

Κεραμέως: Μέσος όρος οι 17 μαθητές

Ο μέχρι τώρα σχεδιασμός είναι οι εκπαιδευτικοί να επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους την 1η Σεπτεμβρίου και οι σχολικές αίθουσες να δεχτούν τους μαθητές στις 7 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο είναι πιθανό να υπάρξει παράταση, όπως διευκρίνισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, χτες. Η ημερομηνία έναρξης θα αποφασιστεί την 1η Σεπτεμβρίου κατόπιν εισήγησης και των ειδικών.

Με όλους τους μαθητές  

Η λειτουργία των σχολείων θα είναι με όλους τους μαθητές σε καθημερινή βάση, ξεκαθάρισε η υπουργός, υπενθυμίζοντας πως ο μέσος όρος μαθητών ανά τάξη στην επικράτεια είναι τα 17. Διαβεβαίωσε πως θα λαμβάνονται αυξημένα μέτρα προστασίας και προφύλαξης που θα ελέγχονται.

Για την χρήση μάσκας

Η υπουργός υπενθύμισε πως το κράτος θα διαθέσει δωρεάν μάσκες τόσο σε εκπαιδευτικούς όσο και στους μαθητές. Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική:

-Σε εσωτερικούς χώρους – εκτός από την ώρα φαγητού

-Σε εξωτερικούς χώρους μόνο σε περιπτώσεις συνωστισμού

-Στα μέσα μεταφορά των μαθητών

-Δεν προβλέπεται η χρήση μάσκας στο διάλειμμα, ούτε στη γυμναστική. Τα διαλείμματα θα γίνονται σε διαφορετικές ώρες για την αποφυγή συνωστισμού.

Ζαχαράκη: Δύο μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

«Είναι πολύ σημαντικό να βρεθούν οι μαθητές με τους εκπαιδευτικούς και να ξεκινήσει πάλι μια μαθησιακή διαδικασία η οποία έχει όρους κανονικότητας», ανέφερε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, αρμόδια για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή, Σοφία Ζαχαράκη.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΟPEN, η κυρία Ζαχαράκη υπογράμμισε πως «πρόκειται για μια πανδημία που έχει παγκόσμιο χαρακτήρα και διαστάσεις οι οποίες σε μεγάλο βαθμό ανακαλύπτονται ή εξετάζονται και αποτιμώνται κάθε μέρα».

Η υφυπουργός Παιδείας, διευκρίνισε ότι θα δίνονται δύο υφασμάτινες μάσκες σε κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό και όχι τρεις ή τέσσερις, όπως γνωρίζαμε έως σήμερα.

Πηγή: LIIFO