Επιλογή Σελίδας

Αναπόσπαστο τμήμα της καθημερινότητάς μας θα είναι για τους επόμενους μήνες η μάσκα, που έχει θεσπιστεί ως βασικό εργαλείο στον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία συμμετείχε το μεσημέρι της Δευτέρας στην καθιερωμένη ενημέρωση πολιτών από τον Στέλιο Πέτσα, ο ρόλος του γονέα και κηδεμόνα, θα είναι καθοριστικός για την επίτευξη του μέτρου αυτού.

«Η απόφαση για υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε καιρό πανδημίας είναι σαν την αυτονόητη υποχρέωση τα παιδιά μας να φοράνε ζώνη στο αυτοκίνητο ή να κάθονται σε ειδικό κάθισμα», υπογράμμισε.

Η ισχύς του μέτρου επεκτάθηκε με νεότερη οδηγία από το Υπουργείο Υγείας για άτομα ηλικίας 6 ετών και άνω.

Πού θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα σχολεία:

  • Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική κυρίως σε εσωτερικούς χώρους (εκτός από την ώρα φαγητού).
  • Σε εξωτερικούς χώρους μόνο σε περίπτωση συνωστισμού. Δεν προβλέπεται η χρήση μάσκας στα διαλείμματα (τα οποία θα είναι διαφορετικές ώρες ανά ομάδες μαθητών) ούτε στη γυμναστική.
  • Στα μέσα μεταφοράς μαθητών.

Για τους εκπαιδευτικούς η χρήση της μάσκας είναι επίσης υποχρεωτική. Το ίδιο και για τους μαθητές όλων των ηλικιών, με ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση στη χρήση μάσκας από το Νηπιαγωγείο έως και τη Γ’ Δημοτικού.

Όπως σημείωσε η κυρίας Κεραμέως, θα δοθούν οδηγίες του ΕΟΔΥ για μαθητές που εξαιρούνται από τη χρήση της μάσκας για συγκεκριμένους ιατρικούς λόγους.

  • Οδηγοί, συνοδοί, μαθητές κατά τη μεταφορά τους στα ειδικά μεταφορικά μέσα.
  • Κατά την περίοδο προσαρμογής προνηπίων, υποχρεωτική χρήση μάσκας από υγιές, σταθερό, συνοδεύον πρόσωπο/γονέα.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση θα διαθέσει δωρεάν υφασμάτινες μάσκες σε όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς.

Πηγή: CNN