Επιλογή Σελίδας

Την αναστολή της λειτουργίας και των εξετάσεων του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Τμήματος, μετά από τις κατ’ επανάληψη επιθέσεις σε καθηγητές και προσωπικό.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «ολιγομελής ομάδα φοιτητών, αλλά και άγνωστα πρόσωπα, επιτέθηκαν λεκτικά, προπηλάκισαν καθηγητές και προσωπικό και άσκησαν ακραία σωματική βία, ενώ διατύπωσαν ευθέως απειλές κατά της ζωής καθηγητών και προσωπικού».

Η εν λόγω ομάδα, εισέβαλε στην αίθουσα των εξετάσεων χωρίς να επιδείξει την φοιτητική ταυτότητα που απαιτείται για την διαδικασία της εξέτασης και στη συνέχεια προχώρησε σε εισβολή με χρήση βίας σε γραφεία καθηγητών.
Τις ενέργειες αυτές, καταδίκασε άμεσα το Πρυτανικό Συμβούλιο, ενώ στο σώμα των καθηγητών, διατυπώνεται η πρόταση να ανασταλούν οριστικά οι εξετάσεις της περιόδου, δεδομένου ότι διακυβεύεται τόσο η αξιοπιστία των εξετάσεων όσο και η σωματική ακεραιότητα καθηγητών και προσωπικού.

Σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος του Τμήματος Καθηγητής Ευθύμης Λέκκας και οι καθηγητές τονίζουν ότι τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα προσβάλλουν κατάφωρα τους πανεπιστημιακούς δασκάλους, τις ακαδημαϊκές ελευθερίες και αποτελούν κατ’ εξοχήν αντιδημοκρατικές ενέργειες.

Πηγή: iefimerida.gr