Επιλογή Σελίδας

Σύντομο Μοριοδοτούμενο Πρόγραμμα Σπουδών υλοποιεί το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.  Ο τίτλος του προγράμματος είναι «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ. Περιεχόμενο μάθησης, εκπαιδευτικές μέθοδοι και υποκίνηση». 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις μέχρι 30 Οκτωβρίου 2020, ενώ υπάρχει και ειδική τιμή για ανέργους.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΕΑΠ για το πρόγραμμα:

Επιστημονικός Υπεύθυνος: Θανάσης Καραλής, Καθηγητής Διά Βίου Μάθησης και Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο Πανεπιστήμιο Πατρών και καθηγητής-σύμβουλος στο ΕΑΠ.

Συνεργάτης: Αλέξης Κόκκος, Ομότιμος Καθηγητής Εκπαίδευσης Ενηλίκων του ΕΑΠ, Πρόεδρος της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Το Πρόγραμμα έχει τη μορφή e-learning, διαρκεί 300 ώρες που κατανέμονται σε 15 εβδομάδες. Έχει διδακτικό υλικό 450 περίπου σελίδων. Αντιστοιχεί σε 10 μονάδες ECTS, εντάσσεται στο 7ο επίπεδο του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων (EQF) και οδηγεί σε Πιστοποιητικό Μεταπτυχιακής Επιμόρφωσης του ΕΑΠ. Επιπλέον, το περιεχόμενο του προγράμματος περιέχει, εκτός των άλλων, ενότητα για τις «Αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων», συνεπώς αντιστοιχεί στη μοριοδότηση για την επιλογή: α) μονίμων εκπαιδευτικών προς απόσπαση στα ΣΔΕ [Υπουργική Απόφαση ΥΠΑΙΘ ΦΕΚ 2491/Β/23-6-2020, β) Συμβούλων Ψυχολόγων και Συμβούλων Σταδιοδρομίας σε ΣΔΕ (Υπουργικές Αποφάσεις ΥΠΑΙΘ Κ1/74959 και Κ1/74955, ΦΕΚ 2491/β/23-6-2020).K1/74940/20 (ΦΕΚ 2491Β/23-6-20)]. Επίσης, το πιστοποιητικό του προγράμματος ενισχύει σημαντικά τον υπηρεσιακό φάκελο των εκπαιδευτικών και το βιογραφικό σημείωμα των εκπαιδευτών ενηλίκων.

Έναρξη: 16/11/2020

Λήξη: 14/03/2021

Κόστος συμμετοχής: 300€ . Για ανέργους το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 200 ευρώ με υποβολή βεβαίωσης ανεργίας από τον ΟΑΕΔ.

Στόχος

Στόχος του Προγράμματος είναι να προσφέρει στους επιμορφωνόμενους τη δυνατότητα να κατανοούν σε βάθος τις πολλαπλές διαστάσεις μίας ολοκληρωμένης διδασκαλίας (περιεχόμενο, υποκίνηση, σχέσεις διδασκόντων-διδασκομένων, σχέση με το κοινωνικό πλαίσιο) και να μπορούν να εφαρμόζουν ολοκληρωμένες διδασκαλίες στο εκπαιδευτικό πλαίσιο. Ταυτόχρονα, το Πρόγραμμα προσφέρει παραδείγματα και καλές πρακτικές.

Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε εδώ.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • Εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης
  • Εκπαιδευτές Ενηλίκων, αποφοίτους ΑΕΙ
  • Αποφοίτους Σχολών Νηπιαγωγών, ΠΤΔΕ και Καθηγητικών Σχολών και Προγραμμάτων Εκπαίδευσης Ενηλίκων

Περίοδος Υποβολής Αιτήσεων

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα από 01/10/20 μέχρι 30/10/20 ή μέχρι συμπλήρωσης του αριθμού των θέσεων. Λόγω συγκεκριμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για την υποβολή αίτησης πατήστε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να στείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Lkaldani@eap.gr ή να καλείτε στο 210-9097214 (αρμόδια: κ. Καλδάνη).

Πηγή: aftodioikisi.gr