Επιλογή Σελίδας

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας (COVID-19), την ανακοίνωση της Διεύθυνσης Βιβλιοθήκης του ΕΚΠΑ και την απόφαση του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης της Νομικής Σχολής, από τις 20 Οκτωβρίου 2020 αναπροσαρμόζεται η λειτουργία της Βιβλιοθήκης, τροποποιείται ο κανονισμός της και επεκτείνονται ορισμένες υφιστάμενες υπηρεσίες.

Εφεξής, και λόγω των ειδικών συνθηκών, προηγούνται στην εξυπηρέτηση τα μέλη της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Δευτέρα έως Παρασκευή 08:30-16:30

ΜΕΛΕΤΗ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΩΝ:

Δίδεται δυνατότητα επιτόπιας μελέτης των τεκμηρίων της συλλογής εντός των δύο αναγνωστηρίων του 2ου ορόφου της Βιβλιοθήκης. Δεδομένου του περιορισμένου αριθμού των θέσεων, η μέγιστη παραμονή στο αναγνωστήριο δεν θα ξεπερνά τις τρεις ώρες ημερησίως ανά χρήστη, θα ακολουθείται η μέθοδος των προγραμματισμένων ραντεβού και η υποβολή ηλεκτρονικού αιτήματος.

Τα αναγνωστήρια θα λειτουργούν σε δύο βάρδιες ημερησίως:

  • Για τα μέλη της Νομικής Σχολής: Δευτέρα έως Παρασκευή, 08:30 -11.30 ή 12:30 -15:30.
  • Για τους εξωτερικούς χρήστες: Τρίτη ή Πέμπτη, 08.30-11.30.

Κάθε χρήστης μπορεί να αιτηθεί προς μελέτη μέχρι και τέσσερα τεκμήρια της συλλογής. Σε περίπτωση που επιθυμεί να δανειστεί τα βιβλία, πρέπει να τηρήσει την προβλεπόμενη διαδικασία δανεισμού.

Διαδικασία:

  1. Οι χρήστες αναζητούν βιβλιογραφία στον ανοιχτό δημόσιο κατάλογο (OPAC), ακολουθώντας τις οδηγίες.
  2. Οι χρήστες καταγράφουν τα προς ανάγνωση τεκμήρια και το διάστημα παραμονής στο αναγνωστήριο στην ηλεκτρονική φόρμα.
  3. Η Βιβλιοθήκη ενημερώνει τους χρήστες με email για τη διαθεσιμότητα τεκμηρίων και χώρου μελέτης.

Για τα βιβλία που φέρουν την ένδειξη «Χρήση εντός Βιβλιοθήκης», «Πληροφοριακό υλικό» και για τα περιοδικά, δίδεται μόνο δυνατότητα ιδιωτικής αναπαραγωγής σύντομου αποσπάσματος, εντός της Βιβλιοθήκης, για εκπαιδευτική χρήση και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για την Πνευματική Ιδιοκτησία, με ίδια μέσα (π.χ. κινητό, tablet ή φωτογραφική μηχανή) και με αχρησιμοποίητα γάντια μιας χρήσης.

Δίδεται δυνατότητα στα μέλη της Νομικής Σχολής για χρήση των βάσεων νομικών δεδομένων, σε Η/Υ της Βιβλιοθήκης που διατίθενται για αυτόν τον σκοπό εντός των αναγνωστηρίων του 2ου ορόφου.

ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ:

Δίδεται δυνατότητα δανεισμού των διαθέσιμων τεκμηρίων της συλλογής.

Δανεισμός μελών της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ:

  • Τα μέλη ΔΕΠ έχουν δικαίωμα να δανειστούν έως επτά (7) βιβλία, με διάρκεια δανεισμού δεκαπέντε (15) ημέρες και δικαίωμα μίας ανανέωσης.
  • Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές, υποψήφιοι διδάκτορες και μεταδιδακτορικοί έχουν δικαίωμα να δανειστούν έως έξι (6) βιβλία, με διάρκεια δανεισμού έως τρεις (3) μέρες και δικαίωμα μίας ανανέωσης.
  • Οι προπτυχιακοί φοιτητές έχουν δικαίωμα να δανειστούν έως τρία (3) βιβλία, με διάρκεια δανεισμού έως δύο (2) μέρες.

Διαδικασία:

  1. Οι χρήστες αναζητούν βιβλιογραφία στον ανοιχτό δημόσιο κατάλογο (OPAC), ακολουθώντας τις οδηγίες.
  2. Οι χρήστες καταγράφουν το αίτημα δανεισμού στην ηλεκτρονική φόρμα.
  3. Η Βιβλιοθήκη ενημερώνει τους χρήστες με email για τη διαθεσιμότητα του υλικού και την ημερομηνία παραλαβής.

Δανεισμός εξωτερικών χρηστών

Οι εξωτερικοί χρήστες έχουν δικαίωμα να δανειστούν έως τρία βιβλία αυθημερόν, κατά το διάστημα που η Βιβλιοθήκη λειτουργεί για το κοινό.

Διαδικασία:

  1. Οι χρήστες αναζητούν βιβλιογραφία στον ανοιχτό δημόσιο κατάλογο (OPAC), ακολουθώντας τις οδηγίες.
  2. Οι χρήστες καταγράφουν το αίτημα δανεισμού στην ηλεκτρονική φόρμα.
  3. Η Βιβλιοθήκη ενημερώνει τους χρήστες με email για τη διαθεσιμότητα του υλικού και την ημερομηνία παραλαβής.
  • Τα βιβλία που φέρουν την ένδειξη «Χρήση εντός Βιβλιοθήκης», «Πληροφοριακό υλικό» και τα περιοδικά δεν δανείζονται. Δίδεται μόνο δυνατότητα ιδιωτικής αναπαραγωγής σύντομου αποσπάσματος, εντός της Βιβλιοθήκης, για εκπαιδευτική χρήση και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για την Πνευματική Ιδιοκτησία, με ίδια μέσα (π.χ. κινητό, tablet ή φωτογραφική μηχανή) και με γάντια μιας χρήσης, που χορηγούνται από τη Βιβλιοθήκη.

Για τις λοιπές παρεχόμενες υπηρεσίες αναζητήστε πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης ή επικοινωνήστε με το προσωπικό της.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:

Οι χρήστες δύνανται να αποστέλλουν ηλεκτρονικό αίτημα στο email της Βιβλιοθήκης nomiki@lib.uoa.gr, αναγράφοντας και στοιχεία ταυτοποίησης. Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης απαντά στα μηνύματα κατά σειρά προτεραιότητας. Οι χρήστες δύνανται να επικοινωνούν με το προσωπικό της Βιβλιοθήκης τις εργάσιμες ημέρες, από 8:30 έως 16:30, στα τηλέφωνα 2103688065, 2103688067 ή μέσω των κοινωνικών δικτύων (Facebook και Instagram) αλλά και της υπηρεσίας live chat (ρώτησε τον βιβλιοθηκονόμο).

Πηγή: lawnet.gr