Επιλογή Σελίδας

Πώς συνδυάζεται η τεχνολογία με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ  για την προώθηση νέων δεξιοτήτων μέσα στην τάξη;

Το πρόγραμμά μας Coding for Sustainability πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Samsung Electronics και έχει σαν στόχο να προσφέρει ευκαιρίες επιμόρφωσης σε εκπαιδευτικούς και να δημιουργήσει μια κοινότητα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκπαίδευση STEM και τη βιωσιμότητα. Μέσα από το πρόγραμμα, οι εκπαιδευτικοί θα αποκτήσουν τα κατάλληλα εργαλεία ώστε:

  • να καλλιεργήσουν την έννοια των νέων τεχνολογιών στους μαθητές τους
  • να τους βοηθήσουν να αναπτύξουν τις δεξιότητες που χρειάζονται σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο προκειμένου να δημιουργήσουν, να καινοτομήσουν και να αναπτύξουν την κριτική τους σκέψη
  • να υποστηρίξουν τη συνεργασία ανάμεσα στους νέους με σκοπό την επίλυση περιβαλλοντικών ζητημάτων.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα μάθουν βασικές αρχές προγραμματισμού με τη συσκευή micro:bit, θα ανακαλύψουν τρόπους ώστε να το εντάξουν μέσα στη τάξη και θα ενημερωθούν για το πώς μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να δώσουν πρακτικές λύσεις σε προβλήματα που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα και τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα;

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε:

  • εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα, ανεξαρτήτως ειδικότητας
  • φοιτητές και αποφοίτους εκπαιδευτικών σχολών.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα;

Το πρόγραμμα αποτελείται από:

  • Επιμόρφωση εκπαιδευτικών: Μέσα από μια ψηφιακή πλατφόρμα, η έμπειρη ομάδα εκπαιδευτών μας θα σας δώσει όλα τα εργαλεία για το πώς να υλοποιήσετε το πρόγραμμα μέσα στη τάξη. Η σύγχρονη εκπαίδευση διαρκεί έξι ώρες (τρεις συναντήσεις των δύο ωρών), ενώ προσφέρουμε επιπλέον υλικό ασύγχρονης εκπαίδευσης.
  • Υλοποίηση στη τάξη και challenges: Μετά το πέρας των επιμορφώσεων, θα έχετε τα εργαλεία για να σχεδιάζετε ή υλοποιείτε lesson plans σχετικά με το coding και τη βιωσιμότητα. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, θα ανακοινώνουμε challenges όπου οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί μαζί με τις τάξεις τους θα καλούνται να δώσουν λύση μέσω coding σε περιβαλλοντικά προβλήματα.
  • Κοινότητα εκπαιδευτών STEM: Μέσα από τη πλατφόρμα που θα χρησιμοποιούμε από τη πρώτη μέρα, θα έχουμε τη δυνατότητα να ανταλλάσσουμε ιδέες και σχόλια, να μοιραζόμαστε εκπαιδευτικό υλικό και να επικοινωνούμε ευκαιρίες και προβληματισμούς.
  • Συζητήσεις με ειδικούς: Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς θα διοργανώνουμε συζητήσεις με ειδικούς από το χώρο της επιστήμης, της εκπαίδευσης και της βιωσιμότητας. Σκοπός αυτών των συζητήσεων είναι να μοιραστούμε μαζί σας καλές πρακτικές από τη Βρετανία και την Ελλάδα.
  • Διαγωνισμός: Την άνοιξη του 2021 θα ανακοινωθεί ο μεγάλος διαγωνισμός. Οι εκπαιδευτικοί που έχουν λάβει μέρος στο πρόγραμμα μαζί με το σχολείο τους θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό και να διεκδικήσουν δώρα για αυτούς και το σχολείο τους. Το τελικό challenge που θα ανακοινωθεί θα είναι αυτό που θα αναδείξει τον μεγάλο νικητή!

Κατεβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο για εκπαιδευτικούς  (PDF, 730 kb).

Πώς δηλώνω συμμετοχή;

Για να λάβετε μέρος στο πρόγραμμα, συμπληρώστε τη φόρμα εγγραφής .

Το πρόγραμμα προσφέρεται εντελώς δωρεάν.

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Βικτωρία Κυριάκη:

EmailVictoria.Kyriaki@britishcouncil.gr
Τηλέφωνο210 369 2337

Πηγή: British Council