Επιλογή Σελίδας

Το Μέγαρο κοντά σας με live streaming 

Το Μegaron Online επιστρέφει δυναμικά και διαδικτυακά, με εξαιρετικές μουσικές εκδηλώσεις διαδικτυακά, σε δωρεάν live streaming από τις αίθουσες του Μεγάρου. Δείτε επίσης στις 15/11 σε αποκλειστική αναμετάδοση από το Μέγαρο τη συναυλία της Staatskapelle Berlin, σε ένα πρόγραμμα με έργα Μπετόβεν.


Η διάσημη ορχήστρα, υπό τη διεύθυνση του Daniel Barenboim, ενός από τους καλύτερους μαέστρους του κόσμου, θα ερμηνεύσει την «Ηρωική» και θα συμπράξει με τον κορυφαίο πιανίστα András Schiff στο Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 4.

Για τους φίλους του χορού, το Μέγαρο εξασφάλισε μια αποκλειστική συνεργασία για την Ελλάδα με μια από τις σημαντικότερες ομάδες χορού της εποχής μας, την Batsheva Dance Company: παγκόσμια πρεμιέρα, σε οne-time screening, του νέου χορευτικού έργου με τίτλο «YAG» του Ohad Naharin με μειωμένο ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Ex Silentio«Στο φθινόπωρο του Βυζαντίου»11 Νοεμβρίου 2020, 20:30Το σύνολο Ex Silentio ερμηνεύει  έργα των Guillaume Dufay, Johannes Legrant και Μανουήλ Χρυσάφη, που σηματοδοτούν τις ιδιαίτερες σχέσεις της Δύσης με το Βυζάντιο, κατά τα ύστερα κρίσιμα χρόνια της Αυτοκρατορίας.

περισσότερα…

JCH68 – Αφιέρωμα στον Γιάννη Χρήστου ΙΙ13 Νοεμβρίου 2020, 20:30Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τον αιφνίδιο θάνατο του Γιάννη Χρήστου τον Ιανουάριο του 1970, το Μέγαρο τιμά τη μνήμη του σπουδαίου έλληνα συνθέτη της Διασποράς με ένα αφιέρωμα στο έργο του.

περισσότερα…

Staatskapelle Berlin – Daniel Barenboim – András Schiff15 Νοεμβρίου 2020, 16:00

Τρία μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, η Staatskapelle Berlin, ο Daniel Barenboim και ο András Schiff, δίνουν ραντεβού σε αυτή την απευθείας αναμετάδοση από την Κρατική Όπερα του Βερολίνου (Staatsoper Berlin), η οποία θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά στην Ελλάδα μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου. Ο πολυβραβευμένος μαέστρος-θρύλος θα διευθύνει τη φημισμένη γερμανική ορχήστρα στην Συμφωνία αρ. 3 σε μι ύφεση μείζονα, έργο 55, «Ηρωική» του Μπετόβεν, ένα από τα πιο μεγαλειώδη έργα της ώριμης περιόδου του λαμπρού μουσουργού, αλλά και στο αριστοτεχνικά γραμμένο Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 4 σε σολ μείζονα, έργο  58, ένα από πιο σημαντικά της πιανιστικής φιλολογίας, το οποίο θα ερμηνεύσει ο σπουδαίος «μπετοβενιστής» András Schiff. 

περισσότερα…

Κωνσταντίνος Σφέτσας, τσέλο
Στέφανος Θωμόπουλος, πιάνο23 Νοεμβρίου 2020, 20:30Οι δύο βιρτουόζοι παρουσιάζουν μικρά κομμάτια ελλήνων συνθετών για βιολοντσέλο και πιάνο, γραμμένα ειδικά για τη συγκεκριμένη συναυλία, καθώς επίσης ένα σπουδαίο έργο του Ρομαντισμού, τη Σονάτα αρ. 1, έργο 38 του Μπραμς. Στην καταληκτική Σονάτα σε σολ ελάσσονα, έργο 19 του Ραχμάνινοφ, το εκρηκτικό ταμπεραμέντο του ρώσου συνθέτη «παντρεύει» ιδανικά την πλούσια γραφή του πιάνου με το ζεστό ηχόχρωμα του βιολοντσέλου.

περισσότερα…

George Frideric Handel:
6 Concerti Grossi, έργο 324 Νοεμβρίου 2020, 20:30Οι Μουσικοί της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής (σε όργανα εποχής) και ο διεθνώς καταξιωμένος αρχιμουσικός Γιώργος Πέτρου, που παρουσιάζουν για πρώτη φορά τα περίφημα Έξι Concerti Grossi, έργο 3 του George Frideric Handel. 

περισσότερα…

Orange – Blue – Green28 Νοεμβρίου 2020, 20:30Ο ελεύθερος αυτοσχεδιασμός, σύνθεση σε ενεστώτα χρόνο, είναι η φυσική γλώσσα του τρίο. Τα πάντα  –θέματα, ηχοχρώματα, αρμονίες, σχήματα, αναπτύξεις, φόρμες– αποκαλύπτονται κι ανακαλύπτονται από την αρχή, σε μια διαδικασία εσωτερική και συναρπαστική.

περισσότερα…

Batsheva Dance Company
YAG του OHAD NAHARIN21 Νοεμβρίου 2020, 21:00Μια αποκλειστική συνεργασία του Μεγάρου  με τη διάσημη ομάδα χορού για την παγκόσμια πρεμιέρα του «ΥAG» – THE MOVIE, του νέου έργου του Ohad Naharin. Πρόκειται για την πρώτη παραγωγή της Batsheva Dance Company που είναι ειδικά σχεδιασμένη για την οθόνη (one-time screening), στην οποία ο πάντα ευρηματικός δημιουργός χρησιμοποιεί την κινηματογραφική γλώσσα για να παρουσιάσει τη δουλειά του ως χορογράφου και διευθυντή της ομάδας.
Το Μέγαρο –κατ’ αποκλειστικότητα για την Ελλάδα– εξασφάλισε μειωμένο ηλεκτρονικό εισιτήριο κατά 20% (10 €) για το «YAG» που μεταδίδεται online μόνο τη συγκεκριμένη ημερομηνία και δεν θα είναι διαθέσιμο μελλοντικά.

περισσότερα…

Οι μεταδόσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών με την υπηρεσία ΔΙΑΥΛΟΣ (diavlos.grnet.gr) του ΕΔΥΤΕ.

Πηγή: Μέγαρο Μουσικής