Επιλογή Σελίδας

Σε συνέχεια της απόδοσης και κατανομής 200 θέσεων μελών ΔΕΠ στα ΑΕΙ της χώρας τον Σεπτέμβριο του 2020, το ΥΠΑΙΘ εξασφάλισε επιπροσθέτως 350 θέσεις μελών ΔΕΠ για τα Πανεπιστήμια όλης της χώρας. Εξ αυτών, οι 200 θέσεις κατανέμονται αναλόγως και συμπληρωματικά με τις υπόλοιπες αφυπηρετήσεις, όπως είχαμε δεσμευθεί, ενώ οι υπόλοιπες 150 θέσεις, με πλήρη υιοθέτηση της αρχής μας για εφαρμογή αντικειμενικών κριτηρίων και στην τακτική χρηματοδότηση και στην κατανομή εκπαιδευτικού προσωπικού στα Α.Ε.Ι., στη βάση πάντοτε των εισηγήσεων της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ). Τα κριτήρια που ελήφθησαν υπόψιν από την ΕΘΑΑΕ για την κατανομή των πρόσθετων 150 θέσεων είναι: α) ο αριθμός προπτυχιακών φοιτητών, β) ο αριθμός εξαμήνων α’ κύκλου σπουδών, γ) η αναλογία προπτυχιακών φοιτητών προς μέλη ΔΕΠ, δ) ο αριθμός θέσεων ΔΕΠ που έχουν κενωθεί τα προηγούμενα χρόνια και δεν έχουν αναπληρωθεί.

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως δήλωσε: «Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας, στηρίζουμε το ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο στην πράξη, εξασφαλίζοντας περισσότερες θέσεις, καλύπτοντας τις ανάγκες που προκύπτουν από αφυπηρετήσεις αλλά και εξορθολογίζοντας τη διαδικασία κατανομής βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, λαμβάνοντας υπόψιν τις εισηγήσεις της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης. Μία νέα εποχή για την τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει ξεκινήσει, με όρους αξιοκρατίας, διαφάνειας, αριστείας. Όπως αξίζει στους φοιτητές μας, στο προσωπικό των πανεπιστημίων μας, στη χώρα, στο παρόν και το μέλλον μας.»

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Βασίλης Διγαλάκης δήλωσε: «Παρά τις δύσκολες συνθήκες της πρωτοφανούς πανδημικής κρίσης, στηρίζουμε διαρκώς τα πανεπιστήμιά μας και δίνουμε τη δυνατότητα να προσλάβουν νέους καθηγητές, με στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου σπουδών των φοιτητών μας. Με διαφάνεια και αξιοκρατία και εμπιστοσύνη στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης προχωρούμε στον σχεδιασμό για ένα σύγχρονο, εξωστρεφές και ανταγωνιστικό ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο.»

Ο πίνακας των ιδρυμάτων σε μορφή word

Η σχετική απόφαση σε μορφή pdf

Πηγή: ΥΠΑΙΘ