Επιλογή Σελίδας

“Νομίζω ότι αν δημιουργείς εικόνες, αποτυπώνεις ό,τι είναι μέσα σου, όπως και το τι είναι έξω από σένα.” – Paula Rego

Η ιστοσελίδα του μουσείου Tate, προτείνει έναν πιο δημιουργικό τρόπο απασχόλησης στο σπίτι. Μέσα από την καλλιτεχνική ματιά μεγάλων ζωγράφων όπως των Paula Rego, Turner, Kandinsky κλπ., το Tate μας παραπέμπει να μάθουμε να ζωγραφίσουμε όπως εκείνοι.

Η καλλιτέχνις Paula Rego είναι γνωστή για τους πίνακες και τα σχέδιά της που βασίζονται σε λαϊκές ιστορίες. Η δουλειά της αναδιαμορφώνει συχνά παραδοσιακές ιστορίες που αντανακλούν τις προσωπικές της εμπειρίες και επικεντρώνεται στους ρόλους των γυναικών στην οικογένεια. Το 1994, άρχισε να πειραματίζεται με παστέλ, υλικό που αγάπησε και διατήρησε στα  περισσότερα έργα της. Περιγράφει τη ζωγραφική σε παστέλ «σαν ζωγραφική με τα δάχτυλa». Τα σχέδιά της σχεδόν πάντα γίνονταν σε οικιακές τοποθεσίες και είναι γεμάτα μυστήριο. Δες εδώ το αναλυτικό βίντεο.

Ο Joseph Mallord William (J.M.W.) Turner γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1775. Ήταν ζωγράφος τοπίων, ταξιδιώτης, ποιητής και δάσκαλος. Σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών έγινε μαθητής στη Βασιλική Ακαδημία Τεχνών. Ο Turner ήταν Ρομαντικός καλλιτέχνης και έγινε γνωστός για τη ζωγραφική όμορφων τοπίων, καταιγιδών και σκηνών της φύσης. Ήταν αρκετά διάσημος κατά τη διάρκεια της ζωής του, αν και δεν άρεσε σε όλους το έργο του! Τώρα είναι ένας από τους πιο αγαπημένους καλλιτέχνες της Βρετανίας. Δες εδώ τις αναλυτικές οδηγίες.

Το χρώμα είναι μια δύναμη που επηρεάζει άμεσα την ψυχή. Το χρώμα είναι το πληκτρολόγιο, τα μάτια είναι το σφυρί, η ψυχή είναι οι χορδές. Ο καλλιτέχνης είναι το χέρι που παίζει, αγγίζοντας το ένα ή το άλλο, για να προκαλέσει δονήσεις στην ψυχή.” Αυτά πίστευε ο Ρώσος ζωγράφος και θεωρητικός της τέχνης, Wassili Kandinsky. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του 20ού αιώνα και ήταν ένας από τους πρωτοπόρους της αποκαλούμενης αφηρημένης τέχνης. Μέσα από την ευγενική χορηγία του Tate μπορεί κάθε παιδί- και ενήλικας εννοείται – να μάθει πώς να ζωγραφίσει ένα αφηρημένο έργο εμπνευσμένο από το έργο του Kandinsky, Cossacks. Δες εδώ το αναλυτικό βίντεο.

Μπορείς να βρεις στην ιστοσελίδα του Tate όλες τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες που προτείνει το μουσείο Tate για να φέρει εις πέρας το παιδί σου το καινούριο #μενουμεσπιτιchallenge.

Πηγή: marieclaire.gr