Επιλογή Σελίδας

Και τον Δεκέμβριο η Κυρία Ζωγραφιά Βλεφαρίδου μας περιμένει στο Ατελιέ της!

Μαζί της, ο συνεργάτης της, Υπολογιστής Πι-Μα-Ξι μας δίνει κάθε φορά την αφορμή για τη δημιουργία ενός μοναδικού, πρωτότυπου έργου αντλώντας αφορμή από μια είδηση, ένα καλλιτεχνικό γεγονός ή μια προσωπικότητα από την ιστορία της τέχνης.

Το Ατελιέ της κυρίας Βλεφαρίδου είναι διακοσμημένο με όλα τα χριστουγεννιάτικα αξεσουάρ! Το κόκκινο, το πράσινο και το λευκό είναι τα χρώματα που κυριαρχούν, όμως σίγουρα λείπουν κάποιες τελευταίες πινελιές. Υπάρχουν στα αλήθεια έργα τέχνης που συνδέονται με τα Χριστούγεννα; Τι θα καταφέρει να ανακαλύψει στα αρχεία του ο συνεργάτης της, Υπολογιστής Πι-Μα-Ξι και πως αυτά τα στοιχεία θα μετατραπούν σε νέα έργα τέχνης από την κυρία Βλεφαρίδου;

Η ενότητα αυτή ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο με τους αγαπημένους μας φίλους να προτείνουν στα παιδιά που τους παρακολουθούν χειροτεχνίες και δραστηριότητες εμπνευσμένες από την αγαπημένη εποχή του χρόνου αλλά και από διάσημα έργα τέχνης.

Ανακαλύψτε τις προηγούμενες περιπέτειες της κυρίας Βλεφαρίδου

Ιδέα, κείμενο, παρουσίαση, εικαστικά, κυρία Βλεφαρίδου: Αγγελική Μπόζου
Μουσική, κείμενο, μοντάζ, Υπολογιστής Πι-Μα-Ξι: Θάνος Κοσμίδης

Σάββατο 05, 12,19/12 | 11.00
Για παιδιά από 5 ετών

Επεισόδιο 10, 05/12

Στο ατελιέ της κυρίας Βλεφαρίδου: Το αγαπημένο χρώμα των Χριστουγέννων

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και το ατελιέ φοράει τα γιορτινά του! Η Ζωγραφιά Βλεφαρίδου λατρεύει το κόκκινο και αυτό φαίνεται! Ο Πι-Μα-Ξι της θυμίζει στιγμές από τα παιδικά της χρόνια και μέσα σε αυτήν τη ζεστή ατμόσφαιρα, ανταλλάσσουν πληροφορίες για τα θερμά και τα ψυχρά χρώματα, τους ιδιαίτερους τρόπους παρασκευής τους στο μακρινό παρελθόν και τους καλλιτέχνες που αγάπησαν το κόκκινο. Το χρώμα των φετινών Χριστουγέννων, λοιπόν, είναι το κόκκινο!

Δείτε το επεισόδιο

Επεισόδιο 11, 12/12

Στο ατελιέ της κυρίας Βλεφαρίδου: Αντίστροφη μέτρηση 

Η Ζωγραφιά Βλεφαρίδου και ο Πι-Μα-Ξι ανυπομονούν να φτάσει η Παραμονή των Χριστουγέννων. Για την ακρίβεια μετρούν τις μέρες, αλλά, δυστυχώς, όχι με τόση επιτυχία!  
Αποφασίζουν, λοιπόν, να φτιάξουν ένα ημερολόγιο που θα τους βοηθάει αλλά και θα τους δώσει ευφάνταστες αφορμές για μια όμορφη χριστουγεννιάτικη ιστορία. 

Δείτε το επεισόδιο

Πηγή: ΚΠΙΣΝ