Επιλογή Σελίδας

26 Δεκεμβρίου 2020, 6:00 μ.μ.

Για να παρακολουθήσετε online την παράσταση στο site πατήστε εδώ 

Για να παρακολουθήσετε online την παράσταση στο Facebook πατήστε εδώ

Πώς τραγουδούν τα Χριστούγεννα οι άνθρωποι στον κόσμο; Άραγε τι μελωδίες, τι ρυθμοί, τι χρώμα συνοδεύουν τους στίχους των χριστουγεννιάτικων τραγουδιών στην Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και την Ωκεανία; 
 
Με όχημα την ιστορία του ταξιδεμένου Ταχάρ, του οδηγού μας σ’ αυτήν τη μελωδική περιπλάνηση, οι χριστουγεννιάτικες μουσικές από χώρες μακρινές και κοντινές μπαίνουν σε σειρά, καταργούν τα σύνορα, στήνουν τον δικό τους χορό, ντύνονται με χρωματιστές εικόνες και συνοδεύονται από γεύσεις γεμάτες νοστιμιά!

Η συνέχεια επί σκηνής, στην παράσταση «Ταξιδεύοντας στον κόσμο τα Χριστούγεννα», με συνεπιβάτες τη σκηνοθέτιδα Σεσίλ Μικρούτσικου, τους τραγουδιστές Θεοδώρα Μπάκα και Γιάννη Καλύβα, τον αφηγητή Μάκη Παπαδημητρίου, τους Μουσικούς της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής και τον μαέστρο Νίκο Τσούχλο. Μαζί τους, η Εύη Γεροκώστα που έγραψε το παραμυθένιο κείμενο της παράστασης, ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης που ενορχήστρωσε τη μουσική και έχτισε τις μουσικές γέφυρες, και ο Τάσος Παλαιορούτας, ο δημιουργός των μαγικών φωτισμών που θα μας μεταφέρουν νοερά από ήπειρο σε ήπειρο.

Ελάτε να μοιραστούμε με ένα κλικ πρωτότυπες δραστηριότητες από το σπίτι, πριν παρακολουθήσουμε το συναρπαστικό παιδικό θέαμα «Ταξιδεύοντας στον κόσμο τα Χριστούγεννα», που συνδυάζει μουσική και σκηνική δράση με ευφάνταστες προτάσεις δημιουργικής απασχόλησης! Διαβάστε τον Oδηγό δραστηριοτήτων στην ιστοσελίδα του Μεγάρου και στο facebook, βγάλτε τις ξυλομπογιές και τους μαρκαδόρους σας, βρείτε χαρτί, χαρτόνια και κουρελάκια, μαζέψτε φύλλα, καρπούς και κοχύλια, πάρτε από το ντουλάπι της κουζίνας ρύζι και φακές, και ελάτε να φτιάξουμε μαζί τα δικά μας Χριστούγεννα!

Η παραγωγή υλοποιείται με την υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης της καλλιτεχνικής παραγωγής λόγω του COVID-19.

Η αναμετάδοση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μεγάρου με την υπηρεσία ΔΙΑΥΛΟΣ (diavlos.grnet.gr) του ΕΔΥΤΕ. 

Πηγή: ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ