Επιλογή Σελίδας

ΑΠΟ 15/10/2020 – ΕΩΣ 15/04/2021

Το «KinderDocs Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους» προσφέρει υψηλού επιπέδου δημιουργικά ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο, βραβευμένα σε διεθνή φεστιβάλ, σε συνδυασμό με εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για κάθε ταινία και κάθε ηλικία.

Τα ντοκιμαντέρ του KinderDocs αποτελούν εργαλείο και πηγή έμπνευσης για τον σύγχρονο εκπαιδευτικό που αναζητά νέες ιδέες για το μάθημά του, με βραβευμένες ταινίες δημιουργικού ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους, με ηλικιακή σήμανση. Καλλιεργεί την κινηματογραφική παιδεία στο ντοκιμαντέρ καθώς και τον εγγραμματισμό στα μέσα, και με αφορμή τις ταινίες αναπτύσσει θέματα που αφορούν παιδιά και νέους, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Συνοδεύεται από το νέο KinderDocs Toolkit, με υλικό και δράσεις για κάθε ταινία.

Το KinderDocs απευθύνεται σε: 

• παιδιά και νέους (Δ ́ Δημοτικού – Γ ́ Λυκείου)

• εκπαιδευτικούς

• επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές, παιδοψυχίατρους, παιδιάτρους, λογοθεραπευτές)

• κοινωνικούς επιστήμονες (κοινωνιολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, ανθρωπολόγους)

• δημοσιογράφους, επικοινωνιολόγους

• φοιτητές όλων των παραπάνω ειδικοτήτων

• γονείς, καθώς και όλους εκείνους που αγαπούν την τέχνη του δημιουργικού ντοκιμαντέρ

Το KinderDocs στο σχολείο εμπλουτίζει το αναλυτικό πρόγραμμα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καινοτόμα προγράμματα (π.χ. ανάπτυξη ήπιων δεξιοτήτων, οικολογική συνείδηση, σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, αγωγή υγείας, πολιτισμός, αγωγή πολίτη), θεματικά αφιερώματα, την ενασχόληση με ξένες γλώσσες, την εκπόνηση ερευνητικών/συνθετικών εργασιών και τον εγγραμματισμό στα Μέσα.

Ενημερωθείτε για τους διαγωνισμούς και τις δωρεάν προβολές, καθώς και τις ζωντανές διαδικτυακές συζητήσεις και συνεντεύξεις στο kinderdocs.com.

Οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.
Δείτε τα trailer των ταινιών στο youtube κανάλι του KinderDocs.

Το KinderDocs πραγματοποιείται online και ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, σε κάθε σχολείο, βιβλιοθήκη, σύλλογο, φορέα.

Το KinderDocs είναι εκπαιδευτικό πρόγραμμα εγκεκριμένο από τη Διεύθυνση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας (27-07 -2020 Α.Π. 99877/Δ7).

Επικοινωνήστε μαζί μας για να οργανώσουμε το δικό σας KinderDocs στο info@kinderdocs.com.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ KINDERDOCS ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΑΣ

1. Επιλέξτε KinderDocs στην τάξη: προβολή δημιουργικού ντοκιμαντέρ από το πρόγραμμά μας και υλικό από το KinderDocs Toolkit για αξιοποίηση της ταινίας στο μάθημα (€5 ανά μαθητή). Έναρξη από 15/10/2020.

2. Συπληρώστε τη ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

3. Προμηθευτείτε τα εισιτήρια ηλεκτρονικά από το tickets.benaki.org για την Αττική

ή στο viva.gr για την υπόλοιπη Ελλάδα και την Κύπρο.

Η καταβολή είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί το αργότερο 15 μέρες πριν την εκδήλωση KinderDocs.

Στη συνέχεια θα λάβετε το εκπαιδευτικό υλικό για την ταινία από το Toolkit, καθώς και τον σύνδεσμο (link) για να δείτε online την ταινία.

Περισσότερες πληροφορίες στο https://kinderdocs.com/

Πηγή: Μουσείο Μπενάκη