Επιλογή Σελίδας

Οι ιστορίες ηρώων και μύθων έχουν απασχολήσει τους ανθρώπους από το ξεκίνημα της καταγεγραμμένης ιστορίας. Οι ήρωες που επιλέγουμε, μέσα από τα στοιχεία που τους χαρακτηρίζουν (θάρρος, καλοσύνη, τιμή, δικαιοσύνη, επιμονή, γενναιότητα κ.α.) ορίζουν σε μεγάλο βαθμό τα ιδανικά μας. Αντλώντας έμπνευση από τα παραμύθια, την ποίηση και λογοτεχνικά κείμενα θα επιχειρήσουμε να ανιχνεύσουμε, να δημιουργήσουμε και να αποδώσουμε, μέσω της γλυπτικής, τους δικούς μας φανταστικούς Ήρωες.

Ποιος ήρωας κρύβεται μέσα στις λέξεις;
Πώς θα ήταν να έβαζα εγώ έναν ήρωα σε ένα κείμενο που δεν έχει;

Και αν ένας ήρωας δεν έχει συγκεκριμένη μορφή, αλλά είναι μία ιδέα ανοιχτή, πώς μπορούμε με τη φαντασία μας, να φτιάξουμε τους δικούς μας προσωπικούς ήρωες; Τον Ιανουάριο, θα εμπνευστούμε από κείμενα του Γεώργιου Βιζυηνού, εξερευνώντας ήρωες εν εξελίξει, που διαμορφώνονται στην πορεία και γίνονται τελικά ήρωες ερήμην τους.

Με αφορμή αυτά τα πρότυπα και με τη χρήση διαφορετικών υλικών κάθε φορά, θα επιχειρήσουμε να αποδώσουμε γλυπτικά τις δικές μας ηρωικές μορφές και φόρμες. Θα ακολουθήσουμε τεχνικές όπως το σκάλισμα σε εύπλαστο συμπαγές υλικό, το collage και το assemblage, κ.α. Έτσι, μέσω αυτής της δημιουργικής διαδικασίας, θα εκφράσουμε τη δική μας οπτική ματιά στο πώς ερμηνεύουμε και φανταζόμαστε τις λέξεις να παίρνουν μορφή και τις μορφές να παίρνουν σχήμα και να δημιουργούν ένα τρισδιάστατο νέο αφήγημα, μία γλυπτική κατασκευή.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Βασίλης Γεροδήμος, Εικαστικός
Δημιουργική Υποστήριξη: Άρτεμις Μάνου, Θεατροπαιδαγωγός – Φιλόλογος

Μέσω Zoom 

Πέμπτη 21/01, 17.30

Για παιδιά 7-10 ετών
Έως 20 συμμετοχές
Ελεύθερη συμμετοχή με ηλεκτρονική προεγγραφή
 

Οι προεγγραφές ανοίγουν την Πέμπτη 14/01 στις 12.00.

Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες θα λάβουν λίστα με τα προτεινόμενα υλικά.

Πηγή: ΚΠΙΣΝ