Επιλογή Σελίδας

Τον Φεβρουάριο, συνεχίζεται η Εφηβική Λέσχη Ανάγνωσης με συντονίστρια τη συγγραφέα Στέλλα Κάσδαγλη.

Το βιβλίο που θα διαβάσουμε αυτόν το μήνα μαζί είναι Το τέρας έρχεται, του Πάτρικ Νες

Γι’ αυτή τη συνάντηση, 30 μέλη από 12 έως 16 ετών, δίνουν διαδικτυακό ραντεβού την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, για να ανακαλύψουν κι άλλους κόσμους που περιμένουν να δημιουργηθούν από τους ίδιους τους αναγνώστες, δηλαδή εμάς. 

Μην ανησυχείς αν δεν προλάβεις να διαβάσεις όλο το βιβλίο ή αν δεν ήρθες στην προηγούμενη συνάντησή μας: έτσι κι αλλιώς, κάθε μήνα, η Στέλλα θα δίνει το σύνθημα, ανακοινώνοντας το βιβλίο που θα διαβάσουμε όλοι μαζί τις επόμενες εβδομάδες. Στο τέλος του μήνα, η παρέα που θα έχει διαβάσει το βιβλίο (έστω, το μισό!) θα συναντιέται για να ανταλλάξει σκέψεις, εντυπώσεις, συναισθήματα και ανησυχίες, με αφετηρία αυτό που διαβάσαμε -είτε μας άρεσε πολύ, είτε όχι και τόσο.

Λίγα περισσότερα λόγια για το βιβλίο του Φεβρουαρίου 

Το Τέρας έρχεται είναι ένα βιβλίο ταυτόχρονα ρεαλιστικό και μαγικό, μοιάζει με παραμύθι, αλλά δεν είναι, και μας δίνει την ευκαιρία να εξερευνήσουμε χωρίς φόβο τι σημαίνει να χάνεις κάτι ή κάποιον και να πενθείς γι’ αυτό. Έχει κερδίσει τα δύο σημαντικότερα βραβεία για εφηβικά βιβλία στη Βρετανία και έχει γίνει μια εξαιρετική ταινία, με πρωταγωνιστές τους Σιγκούρνι Γουίβερ, Φελίσιτυ Τζόουνς και Λίαμ Νίσον. 

Η υπόθεση; Η μητέρα του 13χρονου Κόνορ αρρωσταίνει βαριά και το αγόρι μεγαλώνει μακριά από τον πατέρα του, με μια γιαγιά που δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά μαζί του. Δυσκολεύεται στο σχολείο, δυσκολεύεται να αποδεχτεί την κατάσταση, δυσκολεύεται με τους μεγάλους, αλλά κυρίως δυσκολεύεται στις κουβέντες με την ετοιμοθάνατη μαμά του.

«Νέος, λένε, είσαι μόνο μία φορά. Αλλά κάπως πολύ δε διαρκεί; Κάπως πιο πολλά χρόνια από όσα αντέχεις», γράφει στην αρχή του βιβλίου ο συγγραφέας. Αν έχεις νιώσει ποτέ κάπως έτσι ή αν καταλαβαίνεις πώς είναι να το αισθάνεσαι αυτό, διάβασε αυτό το υπέροχο βιβλίο (έστω, το μισό) και έλα να το συζητήσουμε μαζί, στη συνάντηση της λέσχης μας στο τέλος του μήνα.

Λίγα περισσότερα λόγια για τη Στέλλα 

Η Στέλλα Κάσδαγλη είναι συγγραφέας, μεταφράστρια, συνιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Women On Top και εκπαιδεύτρια εφήβων και ενηλίκων. Τελείωσε (ένας Θεός ξέρει πώς) τη Γαλλική φιλολογία στην Αθήνα και μετά σπούδασε Θεωρία των ΜΜΕ στο Λονδίνο. Δούλεψε για αρκετά χρόνια ως διευθύντρια σύνταξης στο περιοδικό Cosmopolitan, ενώ παράλληλα έγραφε και σε άλλα ελληνικά και αγγλόφωνα έντυπα και sites. Πλέον σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις για την ενδυνάμωση των γυναικών, γράφει για θέματα που θα ήθελε να συζητιούνται πιο πολύ, μεταφράζει ξένη λογοτεχνία και συντονίζει εργαστήρια για εφήβους με θέμα την εικόνα σώματος, το ίντερνετ και την κοινωνική αλλαγή. Είναι επίσης (ουφ!) συνιδρύτρια του δικτύου Mentorkids και της online λέσχης ανάγνωσης Bookworm. Έχει γράψει τα βιβλία:  Κοιλίτσα.com,  Ήθελα μόνο να χωρέσω, 30 γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο (και πώς μπορείς να τις αλλάξεις κι εσύ) και την σειρά της Πριγκίπισσας Αθηνάς. Έχει δύο κόρες και μεγαλώνει μαζί τους στην Αθήνα.

Μέσω Zoom

Κυριακή 28/02, 13.00 
Για αγόρια και κορίτσια 12-16 ετών
Συμμετοχή με ηλεκτρονική προεγγραφή

Η διαδικτυακή συμμετοχή θα είναι διαθέσιμη μέσα από τον σύνδεσμο που θα λάβουν οι πρώτοι/ες 30 που θα δηλώσουν συμμετοχή. 

Οι προεγγραφές ανοίγουν τη Δευτέρα 01/02 στις 12.00

Για τη συμμετοχή στη Λέσχη είναι απαραίτητο όσοι και όσες κρατούν θέση να έχουν διαβάσει το βιβλίο του μήνα (έστω, το μισό!).

Το βιβλίο «Το τέρας έρχεται» του Πάτρικ Νες κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη.

Πηγή: ΚΠΙΣΝ