Επιλογή Σελίδας

Ντοκιμαντέρ μυθοπλασίας μικρού μήκους / εικαστικά εργαστήρια

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσο πολύτιμα είναι τα σκουλήκια; Με ποιον τρόπο θα μπορούσαμε να φιλήσουμε το κεφάλι μας; Γιατί οι πατούσες μας είναι μέσα στις κάλτσες μας και γιατί μπορεί να κατασκευάστηκε η πρώτη περούκα στην ιστορία των περουκών;

Το Vlefaro live cinema παρουσιάζει μια νέα σειρά «ντοκιμαντέρ» μικρού μήκους με τίτλο Δες, άκου, σκέψου & φαντάσου, στην οποία πραγματικότητα και μυθοπλασία συναντώνται για να δώσουν τις πιο δημιουργικές απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα, εμπνευσμένα από πραγματικές απορίες παιδιών.

Κάθε επεισόδιο εστιάζει στη διαδικασία παραγωγής ενός έργου τέχνης. Έτσι, δεν προτείνει τον τρόπο δημιουργίας του αλλά τη λογική της καλλιτεχνικής πρακτικής.

Σκοπός των βίντεο, πέρα από την έμπνευση, την ψυχαγωγία και τη μάθηση, είναι η εξοικείωση με τη διαδικασία της καλλιτεχνικής σκέψης, τους συνειρμούς, τα όνειρα και κατ’ επέκταση την ίδια την τέχνη και την ποίηση. Τα παιδιά καλούνται να δημιουργήσουν ένα δικό τους έργο, μέσα από την αντίθετη διαδικασία που συνήθως ακολουθείται στα εικαστικά εργαστήρια, όπου συχνά δεν τους έχει παρουσιαστεί το πώς.

Ζωγραφική, φωτογραφίες, κινούμενες εικόνες και πρωτότυπες μελωδίες επιστρατεύονται για να ξεδιπλωθεί μπροστά στα μάτια των θεατών μια ιδιότυπη κινούμενη εγκυκλοπαίδεια, που χρησιμοποιεί την πληροφορία σαν αφορμή για τη δημιουργία μιας νέας επινόησης. Παρουσιάζονται κάθε φορά στα παιδιά, η περιγραφή του θέματος, ένα κομμάτι έρευνας, πραγματικά και φανταστικά στοιχεία, διάσημα εικαστικά έργα και συνειρμοί που σχετίζονται με την κεντρική ιδέα του επεισοδίου. Έπειτα, είναι ελευθέρα να επιλέξουν το μέσο που θα χρησιμοποιήσουν ώστε να φτιάξουν ένα δικό τους πρωτότυπο έργο.

Συντελεστές:
Ιδέα, εικαστικά: Αγγελική Μπόζου
Μουσική, μοντάζ, animation, αφήγηση: Θάνος Κοσμίδης
Κείμενα: Αγγελική Μπόζου, Νέλλη Πουλοπούλου

Σάββατο 06, 13, 20, 27/03 | 11.00
Για παιδιά από 5 ετών

Τα επεισόδια θα είναι διαθέσιμα σε αυτή τη σελίδα, καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook και στο κανάλι του στο YouTube.

Πηγή: ΚΠΙΣΝ