Επιλογή Σελίδας

Είναι άνοιξη του 2020 και όλος ο πλανήτης μάχεται κατά του “Κοβίντιου του Τρομερού” #ΜένονταςΣπίτι! Στον αγώνα εναντίον του κορωνοϊού, τα #BenaKids αποφασίζουν να συνεργαστούν από το σπίτι και να γυρίσουν μια ταινία επιστρατεύοντας τα παιχνίδια της συλλογής του Μουσείου Παιχνιδιών και τις μαγικές τους δυνάμεις.

Άραγε τα παιδιά και οι ήρωές τους τα παιχνίδια θα τα καταφέρουν;

Θα το μάθουμε στις οθόνες μας!

Τη cine-περιπέτεια μικρού μήκους “Κοβίντιος ο Τρομερός” συν-δημιούργησαν παιδιά 8-12 ετών από την Αθήνα, την Καλαμάτα, την Κάλυμνο, τη Νάξο, την Αστυπάλαια και την Ελβετία, στο πλαίσιο του ομώνυμου online εργαστηρίου κινηματογράφου του Μουσείου Μπενάκη, τον Μάιο 2020 #Μένοντας Σπίτι και Ασφαλή.

Μέσω του διαδικτύου γνωρίστηκαν και έγιναν ομάδα. Επισκέφτηκαν από τις οθόνες τους τη συλλογή του Μουσείου Μπενάκη Παιχνιδιών, συζήτησαν για τον κινηματογράφο, το φυσικό φως, το πλάνο και τις βασικές αρχές για μια ωραία λήψη. Με χρωματιστά μολύβια και χαρτιά, υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα, δημιούργησαν ο καθένας μόνος του μικρά αφηγηματικά βίντεο. Συνεργάστηκαν όμως για να φτιάξουν ένα κοινό σενάριο και τελικά τη δική τους ομαδική μικρή ταινία.

Υπεύθυνη Εργαστηρίου: Ολίβια Τάντο, σκηνοθέτις

Αφήγηση: Ζωή Δρακοπούλου

Παραγωγή: Μουσείο Μπενάκη/Εκπαίδευση

Δείτε το video εδώ

Πηγή: Μουσείο Μπενάκη