Επιλογή Σελίδας

Young Audience Awards 2021

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή νέων στην κριτική επιτροπή

H Ευρωπαϊκή και η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, σε συνεργασία με τα Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά και Νέους (Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους – Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας – CineDoc Kids), προσκαλούν νέους και νέες ηλικίας 12-14 ετών, από όλη την Ελλάδα, να συμμετέχουν στην κριτική επιτροπή που θα επιλέξει ποια ταινία θα τιμηθεί με το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεανικού Κοινού 2021.

Οι τρεις υποψήφιες ταινίες (The Crossing της Johanne Helgeland από τη Νορβηγία, Pinocchio του Matteo Garroneαπό την Ιταλία, Wolfwalkersτων Tomm Moore & Ross Stewart από την Ιρλανδία και το Λουξεμβούργο) θα είναι διαθέσιμες για θέαση με ελληνικούς υπότιτλους SDH (Subtitles for Deaf and/or hard of Hearing) στην πλατφόρμα της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, από 21 ως 24 Απριλίου, ενώ την Κυριακή 25 Απριλίου, ταυτόχρονα σε 38 χώρες, τα συμμετέχοντα άτομα θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με έμπειρες και έμπειρους κινηματογραφίστριες και κινηματογραφιστές – βραβευμένα μέλη της Ακαδημίας, να ψηφίσουν online και να παρακολουθήσουν την τελετή απονομής και την βράβευση της νικήτριας ταινίας μέσω live streaming, στο https://yaa.europeanfilmawards.eu.

… και μέχρι τότε, παρακολουθήστε δωρεάν σε ειδική προβολή την ταινία που κέρδισε το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεανικού κοινού το 2020

Ο αδελφός μου κυνηγάει δεινόσαυρους

Εμπνευσμένη από μια αληθινή ιστορία, O Αδελφός Μου Κυνηγάει Δεινόσαυρους είναι μια χιουμοριστική, οικογενειακή ταινία για την ατέλεια και την ποικιλομορφία. Ο Τζακ έχει έναν αδερφό, τον Τζο, ο οποίος έχει σύνδρομο Down. Ως παιδί, ο Τζακ πίστευε το τρυφερό ψέμα που του είπαν οι γονείς του, πως ο Τζο ήταν ξεχωριστός και είχε υπερδυνάμεις. Ωστόσο, τώρα που πρόκειται να πάει στο λύκειο, ο Τζακ δεν πιστεύει πια ότι ο αδερφός του είναι υπερήρωας. Στην πραγματικότητα, σχεδόν ντρέπεται για αυτόν, ειδικά από τότε που γνώρισε την Αριάνα, την πρώτη αγάπη της ζωής του. Το να προσέχει τον μικρό του αδερφό και την απρόβλεπτη συμπεριφορά του σύντομα γίνεται βάρος, σε σημείο που ο Τζακ προσποιείται ότι δεν έχει αδερφό και κρύβει την ύπαρξη του Τζο από τους νέους του συμμαθητές και, κυρίως, από την Αριάνα. Μα δεν μπορείς να αγαπηθείς όπως είσαι, αν δεν μπορείς να αγαπήσεις κάποιον παρά τις ατέλειές του και αυτό είναι ένα μάθημα ζωής που θα πρέπει να μάθει ο Τζακ. Ο αδερφός του, ο Τζο, θα είναι αυτός που θα του το διδάξει, με τον ειλικρινή του τρόπο, τη μοναδική του οπτική και τα απλά αλλά περιέργως σοφά λόγια του. Tο Φεστιβάλ Ολυμπίας παραχωρεί 200 εισιτήρια για τη διαδικτυακή προβολή της ταινίας για το Σαββατοκύριακο 20-21 Μαρτίου 2021, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας και το CineDoc KIDS, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, για την προώθηση ταινιών για παιδιά και νέους βραβευμένων από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου.

Διαβάστε περισσότερα για τη συνεργασία.

Πηγή: Διεθνές Φεστιβάλ Ολυμπίας