Επιλογή Σελίδας

Η εξαιρετική απόδοση της ομάδας της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στον προκριματικό περιφερειακό γύρο του διαγωνισμού, που έλαβε χώρα στις 6-7 Μαρτίου 2021, της εξασφάλισε τη 9η θέση στους 18 φιναλίστ που προκρίθηκαν από όλους τους προκριματικούς περιφερειακούς γύρους στους τελικούς γύρους του διαγωνισμού. Με χαρά σας ανακοινώνουμε επίσης ότι η φοιτήτρια Ειρήνη Βυζιργιαννάκη τιμήθηκε με το βραβείο της καλύτερης αγορήτριας (Best Oralist). Ο διαγωνισμός διεξάχθηκε σε ψηφιακό περιβάλλον και διοργανώθηκε από την ELSA Πορτογαλίας. Οι τελικοί γύροι του διαγωνισμού θα διεξαχθούν σε ψηφιακό περιβάλλον στις 17-21 Μαΐου 2021.

Η ομάδα αποτελείται από τους προπτυχιακούς φοιτητές Ειρήνη Βυζιργιαννάκη, Φαίδρα Σκλήρη, Φωτούλα Μαντζούνη και Αικατερίνη Ρίππη. Την ομάδα προπόνησε η μεταπτυχιακή φοιτήτρια και πρώην νικήτρια του διαγωνισμού Μυρτώ Σταυρίδη με την βοήθεια του προπτυχιακού φοιτητή Αθανάσιο Χρήστου υπό την ακαδημαϊκή επίβλεψη της αναπληρώτριας καθηγήτριας Μαρίας Γαβουνέλη.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται κάθε χρονιά από τη φοιτητική οργάνωση European Law Students Association (ELSA) σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης και ο τελικός γύρος γίνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργο. Στο διαγωνισμό συμμετέχουν νομικές σχολές από όλα τα κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Πηγή: ΕΚΠΑ