Επιλογή Σελίδας

Ένα σχολείο δίπλα στη θάλασσα, θα μπορούσε να είναι το όνειρο κάθε παιδιού. Ωστόσο, για τους μαθητές ενός σχολείου στη Μούρθια, στην νοτιοανατολική Ισπανία, είναι η πραγματικότητα στην εποχή του κορωνοϊού. 

Μετά από έναν χρόνο τηλεκπαίδευσης εξαιτίας της πανδημίας, το εν λόγω σχολείο επιχείρησε να συνδυάσει έναν νέο τρόπο διδασκαλίας με τα οφέλη του καθαρού αέρα. 

ispania-ena-scholeio-dipla-sti-thalassa-exaitias-toy-koronoioy0

Σε μονά θρανία και φορώντας μάσκες, στις αμμώδεις ακτές της Play de los Nietos, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Felix Rodriguez de la Fuente κάθονται μπροστά σε ένα φορητό μαυροπίνακα, παρακολουθώντας τα μαθήματά τους. 

ispania-ena-scholeio-dipla-sti-thalassa-exaitias-toy-koronoioy2

Κάποιοι ξυπόλητοι μαθητές κουνούν τα δάχτυλα των ποδιών τους στην άμμο, ενώ παίζουν με τα ξυλόφωνα και άλλοι σκύβουν επάνω από τα βιβλία εργασιών τους, προσπαθώντας να τα προφυλάξουν από το αεράκι που φυσάει. 

«Είναι ασφαλές και τα παιδιά διασκεδάζουν», δήλωσε ο καθηγητής Αγγλικών, Χουάν Φρανσίσκο Μαρτίνεζ. «Αυτό που μαθαίνουν εδώ δεν το ξεχνούν», συμπλήρωσε. 

ispania-ena-scholeio-dipla-sti-thalassa-exaitias-toy-koronoioy4

«Μου αρέσει να πηγαίνω στην παραλία», λέει ο εννιάχρονος Αντόνιο Φερνάντεθ και συνεχίζει «Προτιμώ να είμαι στην παραλία, επειδή νιώθω πιο χαλαρός και άνετος».

Ο Λουζ είναι δέκα ετών και δηλώνει πως του αρέσει, γιατί είναι στην παραλία με τους φίλους του. «Λατρεύω την παραλία, το καλοκαίρι έρχομαι πάντα εδώ για να κολυμπάω κάθε μέρα και μου αρέσει η άμμος», προσθέτει.

Τα μαθήματα αποτελούν μέρος ενός προγράμματος, γνωστού ως Fresh Air (Φρέσκος Αέρας), το οποίο στοχεύει στην καλύτερη ποιότητα αέρα για τα παιδιά στην Covid-19 εποχή. 

ispania-ena-scholeio-dipla-sti-thalassa-exaitias-toy-koronoioy6

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι ηλικίας από τριών έως δώδεκα ετών. Οκτώ τάξεις συμμετέχουν σε μαθήματα των 20 λεπτών και οι ομάδες εναλάσσονται σε διαφορετικά σημεία. Οι εκπαιδευτικοί αρχίζουν να προετοιμάζουν την παραλία στις 8 π.μ. 

Αξίζει να αναφερθεί πως δεν έχουν σημειωθεί κρούσματα κορωνοϊού μέχρι στιγμής, σε αυτό το τόσο ιδιαίτερο σχολείο.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ