Επιλογή Σελίδας

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση της Αμερικανικής Ελληνικής Εκπαιδευτικής Προοδευτικής Ένωσης (AHEPA) με θέμα «Η διαχρονική συμβολή της Ελληνικής Γλώσσας στον Παγκόσμιο Πολιτισμό», το Σάββατο 17 Απριλίου.

Η κ. Μακρή ευχαρίστησε θερμά για την τιμητική πρόσκληση το Τμήμα AHEPA Κωνσταντινούπολης «Βόσπορος» και τον Ύπατο Πρόεδρο AHEPA Αμερικής κ. Χωριάτη για τη δράση και την ευαισθητοποίηση.

«Είμαι συγκινημένη, που η δική μου σύντομη προσωπική κατάθεση θα ακουστεί από το ίδιο βήμα, που χαιρέτισαν ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης κκ Βαρθολομαίος, οι Μακαριότατοι Αρχιεπίσκοποι Αμερικής κκ Ελπιδοφόρος και Αυστραλίας κκ Μακάριος, και ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Βλάσης.

Η ελληνική γλώσσα διέδωσε τον ελληνικό πολιτισμό, συνέβαλε στην ανάπτυξη του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου πολιτισμού, διαμόρφωσε την ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού και επιβιώνει, ως τις μέρες μας, στη νεότερη εκδοχή της, ως μια από τις μακροβιότερες ζωντανές γλώσσες παγκοσμίως με διεθνείς κώδικες και σύγχρονο προσανατολισμό.

Με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, δε θα μπορούσαμε να μην υπογραμμίσουμε ότι η εθνική μας ταυτότητα διασώθηκε μέσα και από την ισχυρή και αυθεντική γλωσσική μας ταυτότητα.

Είμαστε εδώ, ατενίζοντας, με πίστη και αισιοδοξία, το μέλλον της ελληνικής γλώσσας, της ελληνικής παιδείας και του ελληνικού πολιτισμού, μιας παγκόσμιας γλώσσας, μιας οικουμενικής παιδείας, ενός πανανθρώπινου πολιτισμού».

Η Υφυπουργός Παιδείας, κλείνοντας, ευχαρίστησε την Αμερικανική Ελληνική Εκπαιδευτική Προοδευτική Ένωση και τα 3.000.000 και πλέον μέλη, Έλληνες και φιλέλληνες, της μεγαλύτερης ομογενειακής οργάνωσης παγκοσμίως, που προάγει τη σύνδεση και τη σύσφιξη σχέσεων της ελληνικής ομογένειας, τη διατήρηση των δεσμών με την Ελλάδα, την προώθηση του Ελληνισμού, της Παιδείας και της Φιλανθρωπίας.

Πηγή: ΥΠΑΙΘ