Επιλογή Σελίδας

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή παραβρέθηκε σε εκδήλωση του 1ου Πειραματικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης προσκεκλημένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, εκπαιδευτικών και μαθητών του σχολείου, την Τρίτη 20 Απριλίου.

Η κ. Μακρή ανταποκρίθηκε με χαρά και μεγάλη ικανοποίηση στην ιδιαίτερη αυτή πρόσκληση σε μια δράση μνήμης και ελπίδας ότι η ιστορία διδάσκει, αφυπνίζει, εμπνέει.

«Είναι τιμή μου να παρευρίσκομαι στη διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος “ A suitcase of memories”, που αφορά το Ολοκαύτωμα, από την εκπαιδευτικό Ευγενία Δουλάμη και τους μαθητές της, το οποίο έχει διακριθεί λαμβάνοντας επιχορήγηση από το Ίδρυμα “Olga Lengyel”.

Μια βαλίτσα αναμνήσεις και αναρωτιέται κανείς πόσες αναμνήσεις, άραγε, χωράνε μέσα σε μια βαλίτσα;

Πόσο βαριά πρέπει να είναι αυτή η βαλίτσα, που κουβαλά μέσα της το βάρος της πιο σκοτεινής σελίδας του 20ου αιώνα;

Η εκπαίδευση σχετικά με το Ολοκαύτωμα εξακολουθεί να αποτελεί βασικό στοιχείο για την οικοδόμηση μιας φιλελεύθερης, υγιούς και ασφαλούς παγκόσμιας κοινωνίας.

Ας πάρουμε τη σκυτάλη της μνήμης. Και ας την περάσουμε στον επόμενο.

Έχουμε ιερό χρέος απέναντι στα ιδανικά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, να διακηρύττουμε την πίστη μας για την ειρηνική συνύπαρξη όλων των λαών και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να ισχυροποιήσουμε την ιστορική συνείδηση και να εντείνουμε τη μάχη κατά των διακρίσεων.

Και κάθε μέρα να θυμόμαστε, να μην ξεχνάμε, να μιλάμε, να μη σιωπούμε με εφόδια μας τη γνώση, την ιστορική μνήμη, τη μελέτη και τη διδασκαλία των γεγονότων.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλες και όλους, όσοι εργάστηκαν για τον ανώτερο αυτό σκοπό. Είστε ένα φωτεινό παράδειγμα!».

Πηγή: ΥΠΑΙΘ