Επιλογή Σελίδας

Οι ιστορίες ηρώων και μύθων έχουν απασχολήσει τους ανθρώπους από το ξεκίνημα της καταγεγραμμένης ιστορίας. Οι ήρωες που επιλέγουμε, μέσα από τα στοιχεία που τους χαρακτηρίζουν (θάρρος, καλοσύνη, τιμή, δικαιοσύνη, επιμονή, γενναιότητα κ.α.) ορίζουν σε μεγάλο βαθμό τα ιδανικά μας.

Είναι ίσως πιο εύκολο να φανταστούμε έναν ήρωα όταν έχουμε ακούσει τη ζωή του και τα κατορθώματά του. Όταν έχουμε λέξεις και φράσεις που μας βοηθούν να σχηματίσουμε στο μυαλό μας την εικόνα του. Αν όμως τα πράγματα γινόντουσαν αντίστροφα; Αν ο ήρωας αυτός δεν υπήρχε; Αν καλούμασταν να τον φτιάξουμε μόνοι μας; Ή ακόμα καλύτερα αν χρησιμοποιούσαμε τους ήχους, τις νότες, τη μουσική ως έμπνευση για να πλάσουμε τον ήρωά μας; Τα εργαστήρια του Μαΐου θα επιχειρήσουν να απελευθερώσουν τη φαντασία των μικρών παιδιών και να τα ενθαρρύνουν ώστε μετατρέψουν τον άπιαστο, άυλο κόσμο της μουσικής σε ύλη, σε υλικό, σε γλυπτό, σε κάτι χειροπιαστό και παρ’όλα αυτά ελεύθερο και ανοιχτό.

Με αφορμή αυτά τα πρότυπα και με τη χρήση διαφορετικών υλικών κάθε φορά, θα επιχειρήσουμε να αποδώσουμε γλυπτικά τις δικές μας ηρωικές μορφές και φόρμες. Θα ακολουθήσουμε τεχνικές όπως το σκάλισμα σε εύπλαστο συμπαγές υλικό, το collage και το assemblage, κ.α. Έτσι, μέσω αυτής της δημιουργικής διαδικασίας, θα εκφράσουμε τη δική μας οπτική ματιά στο πώς ερμηνεύουμε και φανταζόμαστε τις λέξεις να παίρνουν μορφή και τις μορφές να παίρνουν σχήμα και να δημιουργούν ένα τρισδιάστατο νέο αφήγημα, μία γλυπτική κατασκευή.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Βασίλης Γεροδήμος, Εικαστικός
Δημιουργική Υποστήριξη: Άρτεμις Μάνου, Θεατροπαιδαγωγός – Φιλόλογος

Μέσω Zoom 

Κυριακή 09/05
12.00-13.30

Για παιδιά 7-10 ετών
Έως 20 συμμετοχές
Ελεύθερη συμμετοχή με ηλεκτρονική προεγγραφή
 

Οι προεγγραφές ανοίγουν την Πέμπτη 29/04 στις 12.00

Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες θα λάβουν λίστα με τα προτεινόμενα υλικά.

O θεματικός προγραμματισμός εκδηλώσεων Πρόσωπα του Ήρωα πραγματοποιείται χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές είτε σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης είτε σε σχέση με τον αριθμό συμμετοχών.

Πηγή: ΚΠΙΣΝ