Επιλογή Σελίδας

Οι ιστορίες ηρώων και μύθων έχουν απασχολήσει τους ανθρώπους από το ξεκίνημα της καταγεγραμμένης ιστορίας. Οι ήρωες που επιλέγουμε, μέσα από τα στοιχεία που τους χαρακτηρίζουν (θάρρος, καλοσύνη, τιμή, δικαιοσύνη, επιμονή, γενναιότητα κ.α.) ορίζουν σε μεγάλο βαθμό τα ιδανικά μας. 

Έχοντας προσεγγίσει διαφόρων ειδών ήρωες, ήρωες με σπουδαίες αρετές αλλά και ήρωες που κουβαλούν αντιθέσεις, ανώνυμους ήρωες, ήρωες που εξερευνούν, που υπάρχουν ή που δεν υπάρχουν παρά μόνο στη φαντασία μας, θέλουμε να κλείσουμε τη σειρά αυτή των εργαστηρίων με το πρόσωπο-ήρωα τον πιο κοντινό σε εμάς, τον πιο γνωστό αλλά καμιά φορά και τον πιο άγνωστο: τον εαυτό. Είναι ο πρωταγωνιστής της ζωής μας, ο εαυτός μας, το πρόσωπο που -σε αντίθεση με όλα τα άλλα- βλέπουμε μόνο στον καθρέφτη, ένας ήρωας; Αν μας ζητούσαν να τον περιγράψουμε τι χαρακτηριστικά θα του δίναμε; Ποια είναι τα στοιχεία που συνιστούν τον εαυτό; Και πώς μπορούν αυτά τα στοιχεία να πάρουν σάρκα και οστά σε ένα γλυπτό; Άραγε οι φωτογραφίες μας, τα αγαπημένα μας αντικείμενα, τα πράγματα που μας αρέσει να κάνουμε, όσα έχουμε πετύχει ή όσα φοβόμαστε μπορούν να γίνουν η «βάση» πάνω στην οποία θα στήσουμε το προσωπικό μας γλυπτό;

Με αφορμή αυτά τα πρότυπα και με τη χρήση διαφορετικών υλικών κάθε φορά, θα επιχειρήσουμε να αποδώσουμε γλυπτικά τις δικές μας ηρωικές μορφές και φόρμες. Θα ακολουθήσουμε τεχνικές όπως το σκάλισμα σε εύπλαστο συμπαγές υλικό, το collage και το assemblage, κ.α. Έτσι, μέσω αυτής της δημιουργικής διαδικασίας, θα εκφράσουμε τη δική μας οπτική ματιά στο πώς ερμηνεύουμε και φανταζόμαστε τις λέξεις να παίρνουν μορφή και τις μορφές να παίρνουν σχήμα και να δημιουργούν ένα τρισδιάστατο νέο αφήγημα, μία γλυπτική κατασκευή.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Βασίλης Γεροδήμος, Εικαστικός
Δημιουργική Υποστήριξη: Άρτεμις Μάνου, Θεατροπαιδαγωγός – Φιλόλογος

Μέσω Zoom 

Κυριακή 06/06
12.00-13.30

Για παιδιά 7-10 ετών
Έως 20 συμμετοχές
Ελεύθερη συμμετοχή με ηλεκτρονική προεγγραφή
 

Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες θα λάβουν λίστα με τα προτεινόμενα υλικά.

O θεματικός προγραμματισμός εκδηλώσεων Πρόσωπα του Ήρωα πραγματοποιείται χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές είτε σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης είτε σε σχέση με τον αριθμό συμμετοχών.

Πηγή: ΚΠΙΣΝ