Επιλογή Σελίδας

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Τεκμηρίωσης, που λειτουργεί στη Βιβλιοθήκη του ΕΑΠ (Παράρτημα Αθήνας), από τον Οκτώβριο του 2020, στο πλαίσιο ενημέρωσης της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, σας παραθέτει την κάτωθι ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής:

«Βραβεία Natura 2000» του 2022-Υποβολή αιτήσεων»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε τη διαδικασία για τα ευρωπαϊκά «Βραβεία Natura 2000» του 2022. Τα βραβεία που μέχρι στιγμής έχουν απομενηθεί πέντε φορές, αναγνωρίζουν κορυφαία επιτεύγματα στην προστασία της φύσης, τα οποία συνδέονται με το ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών Natura 2000, ενώ στόχος τους είναι να ενημερώσουν το κοινό σχετικά με το δίκτυο.

Τα Βραβεία απευθύνονται σε κάθε οργανισμό ή πρόσωπο που εμπλέκεται στο δίκτυο Natura 2000, όπως δημόσιες και τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, ΜΚΟ, ιδιοκτήτες γης, εκπαιδευτικά ιδρύματα και ιδιώτες. Αιτήσεις γίνονται δεκτές έως και τον Σεπτέμβριο.

Η φετινή Ημέρα Natura 2000 αποτίει φόρο τιμής στην εγγύτητα των περιοχών Natura 2000 στους πολίτες όλης της Ευρώπης, καθώς και στα οφέλη που προσφέρει το δίκτυο στους πολίτες, τον πλανήτη αλλά και την υγεία μας. Οι προστατευόμενες περιοχές εγγράφονται στην παγκόσμια δυναμική που αναπτύσσεται υπέρ της προστασίας της φύσης σε μια κρίσιμη χρονιά για τη βιοποικιλότητα, ενόψει της 15ης Συνόδου της Διάσκεψης των Μερών της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τη Βιοποικιλότητα (CoP 15), η οποία θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Οκτωβρίου του 2021.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το δίκτυο Natura 2000 και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τα Βραβεία είναι διαθέσιμες στη σχετική δημοσίευση

Δελτίο τύπου Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Πηγή: ec.europa.eu.

Πηγή: ΕΑΠ