Επιλογή Σελίδας

Ήταν μια δύσκολη χρονιά για την ανθρωπότητα, αλλά μαζί έχουμε τη δυνατότητα να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο να σταθούμε και πάλι στα πόδια μας. Από τις 25 ως τις 29 Αυγούστου, 2021, το SNF Nostos, που διοργανώνει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), θα μας δώσει την ευκαιρία να βρεθούμε και πάλι μαζί, να συνδιαλλαγούμε και να προχωρήσουμε μπροστά. Aνυπομονούμε να μοιραστούμε την εμπειρία του SNF Nostos το καλοκαίρι όπως πάντα με όλους εσάς κοντά μας.

Το SNF Nostos είναι ένα πολυσυλλεκτικό διεθνές φεστιβάλ γεμάτο τέχνη, συζητήσεις, τολμηρές ιδέες, μουσική, χορό, παραστάσεις, διασκέδαση και αθλητισμό. Η ταυτότητα του SNF Nostos γύρω από την οποία ξεδιπλώνεται το ετήσιο πρόγραμμά του αποτελεί μια σύνθεση του καλλιτεχνικού του προγράμματος με αγαπημένους δημιουργούς της ελληνικής και διεθνούς σκηνής, του SNF Nostos Conference με τη συμμετοχή κορυφαίων ομιλητών, του βραδινού αγώνα SNF Nostos RUN, καθώς και των ΔΙΑΛΟΓΩΝ του ΙΣΝ σε συνεργασία με το SNF Agora Institute του Johns Hopkins University.

Aνακαλύψτε

Πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι η τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης θα ενθαρρύνει το ανθρώπινο πνεύμα, αντί να το μειώσει; Πώς θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνητή νοημοσύνη προκειμένου να οικοδομήσουμε έναν πιο υγιή, πιο βιώσιμο και πιο δίκαιο κόσμο; Μπορούμε να περιορίσουμε τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης, και να διασφαλίσουμε ότι τα οφέλη της θα διαμοιραστούν ευρέως και εξίσου; Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνητή νοημοσύνη για να ξεπεράσουμε τους περιορισμούς μας και όχι απλώς να τους ενισχύσουμε;

Από τις 26 ως τις 28 Αυγούστου, το SNF Nostos Conference 2021, με θέμα «Ανθρωπότητα και Τεχνητή Νοημοσύνη» θα εξερευνήσει, όχι μόνο τις τεχνολογίες που θα διαμορφώσουν το μέλλον μας, αλλά και τις ιδέες, τις αρχές και τα ερωτήματα που θα διαμορφώσουν το πώς θα το κάνουν.

Οι ομιλητές του SNF Nostos Conference περιλαμβάνουν τους: Blaise Aguera y Arcas, σχεδιαστή λογισμικού της Google AI, Refik Anadol, media artist, Yoshua Bengio, ιδρυτή του Quebec Institute of Artificial Intelligence και πρωτοπόρο στον τομέα του deep learning, Stephen Cave, διευθυντή του Leverhulme Centre for the Future of Intelligence στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, Sougwen Chung, καλλιτέχνη, Ted Chiang, συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας, Lucas Joppa, διευθυντή περιβάλλοντος της Microsoft, Garry Kasparov, πρώην πρωταθλητή στο σκάκι, συγγραφέα και υπέρμαχο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Tenzin Priyadarshi, πρόεδρο του Dalai Lama Center for Ethics and Transformative Values στο MIT, Κevin Rudd, πρώην πρωθυπουργό της Αυστραλίας και πρόεδρο του Asia Society Policy Institute, Krista Tippett, ιδρύτρια του On Being Project και κάτοχο του βραβείου Peabody, Liam Young, συνιδρυτή του think tank Tomorrows Thoughts Today, Xiaowei Wang, creative director του Logic Magazine, και άλλους.

Εγγραφείτε Σήμερα για το 2021 SNF Nostos Conference

Συζητήστε

Στις 25 Αυγούστου, οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ του ΙΣΝ, που υλοποιούνται με την επιμέλεια του μη κερδοσκοπικού δημοσιογραφικού οργανισμού iMEdD (incubator for Media Education and Development), και το SNF Agora Institute στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, θα πραγματοποιήσουν, στο πλαίσιο του SNF Nostos, μια ανοιχτή συζήτηση για τη Συμβίωση μεταξύ Ανθρωπότητας και Τεχνητής Νοημοσύνης.

Με τη συμβολή των ειδικών και καθοδηγούμενοι από τις ερωτήσεις του κοινού, οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ θα εξετάσουν τα ηθικά, φιλοσοφικά και κοινωνικά ζητήματα που προκύπτουν από τη χρήση ανεπτυγμένων συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινή μας ζωή και τον αντίκτυπο που έχουν για το μέλλον της κοινωνίας και της δημοκρατίας. Η συζήτηση θα περιλαμβάνει επίσης και έναν απευθείας διάλογο με ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, δίνοντας τροφή για σκέψη και δημιουργώντας το πεδίο για περαιτέρω ανάλυση ενώ θα ολοκληρωθεί με τις ερωτήσεις των νέων που θα απαντηθούν κατά τη διάρκεια του live.

Τη συζήτηση θα συντονίσουν η εκτελεστική διευθύντρια των ΔΙΑΛΟΓΩΝ του ΙΣΝ και δημοσιογράφος Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου, και η διευθύντρια του SNF Agora Institute στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, Hahrie Han.

Εγγραφείτε Σήμερα για τους Διαλόγους του ΙΣΝ

Tρέξτε

Είναι ίσως μια από τις πιο δημοφιλείς εκδηλώσεις του SNF Nostos! Στις 25 Αυγούστου, 2021 το SNF Nostos Run επιστρέφει δίνοντας τη δυνατότητα σε δρομείς από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο να τρέξουν παρέα και να ξυπνήσουν το μουδιασμένο από την καραντίνα σώμα τους. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί τόσο στη φυσική του εκδοχή όσο και διαδικτυακά.

Τη διοργανωτική επίβλεψη του αγώνα έχει η ΑMKE «Αναγέννηση & Πρόοδος» και το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας «Sports Excellence» της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι εγγραφές για το SNF Nostos Run ανοίγουν στις 23 Ιουνίου, 2021.

Διασκεδάστε

Καλλιτέχνες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο θα παρουσιάσουν πρωτότυπα έργα και installations που μας προσκαλούν να ξανασκεφτούμε τον κόσμο γύρω μας, συμπεριλαμβανομένων των δυνατοτήτων που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη για την ανθρωπότητα. Παιχνίδια, διαγωνισμοί και αινίγματα θα προκαλέσουν την περιέργεια και θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον όλων των ηλικιών. Μουσικές θα μας ωθήσουν να κινηθούμε στο ρυθμό.

Mουσική από τους Burna Boy, The Casbah Club (aka Paul Simonon and Dan Donovan), Φωτεινή Βελεσιώτου, MEΛISSES, Nyege Nyege Festival, Αλέξια Βασιλείου και Good Job Nicky! Παραστάσεις από τους William Kentridge, Nikos Laaris, Ergon Ensemble με τη συνθέτη και turntable artist Shiva Feshareki και μια χορευτική παράσταση με ανάθεση από την Beth Corning. Installations σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη από τους Lauren Lee Mcarthy, Harshit Agrawal, Annie Dorsen, και ARTWORKS. Shows από τους Circus Abyssinia και The Chipolatas. Μια προβολή του Metropolis του Fritz Lang με ζωντανή μουσική από την Anvil Orchestra. Και το δικό μας Nostos Hackathon καθώς και διαγωνισμό για Minecraft!

Το πλήρες πρόγραμμα θα είναι διαθέσιμο σύντομα στο SNFNostos.org

Ανυπομονούμε να σας δούμε ξανά από κοντά τον Αύγουστο!

*νόστος ο [nóstos]: (συναισθ.) για να δηλώσουμε την επιστροφή στην πατρίδα ύστερα από μακροχρόνια απουσία και με αναφορά στην επιστροφή του Οδυσσέα στην Iθάκη.
[λόγ. < αρχ. νόστος `επιστροφή στην πατρίδα, ταξίδι με καλό τέλος΄]

25/08-29/08
 

Υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής σας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές είτε σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης είτε σε σχέση με τον αριθμό συμμετοχών.

Το SNF Nostos διοργανώνεται και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και δίνει κάθε καλοκαίρι ραντεβού μαζί μας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Πηγή: ΚΠΙΣΝ