Επιλογή Σελίδας

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή βρέθηκε στη Σίφνο την Παρασκευή 11 Ιουνίου, όπου επισκέφτηκε όλα τα σχολεία του νησιού.

Η κ. Μακρή αποδέχτηκε με μεγάλη χαρά την πρόσκληση της Δημάρχου Σίφνου κ. Μαρίας Ναδάλη ενώ στο νησί την καλωσόρισε, εκτός από τη Δήμαρχο, και ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Φίλιππος Φόρτωμας, οι οποίοι τη συνόδευσαν στις επισκέψεις της μαζί με την Έπαρχο της Π.Ε. Μήλου κ. Έλλη Χωριανοπούλου και τον Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. Σίφνου κ. Λεμπέση.

Η κ. Μακρή ξεκίνησε την περιήγησή της στις εκπαιδευτικές μονάδες από το Νηπιαγωγείο του Αρτεμώνα και, ακολούθως, μετέβη στο Νηπιαγωγείο της Απολλωνίας και στο Δημοτικό Σχολείο Σίφνου, όπου συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και μαθητές.

«Η σημερινή επίσκεψή μου στη Σίφνο ήταν κάτι που ήθελα από καιρό να πραγματοποιήσω. Σας ευχαριστώ πολύ για την ζεστή υποδοχή, την υπέροχη φιλοξενία που μου επιφυλάξατε, για την διάθεσή σας να μοιραστούμε σκέψεις και ιδέες.

Ευχαριστώ πολύ και τα παιδιά Νηπιαγωγείων και Δημοτικού, που με έναν μαγικό τρόπο, με γεμίζουν πάντα με τη χαρά, την ανεμελιά και την όρεξή τους για επικοινωνία, για δημιουργία, για ξεκινήματα!

Ευχαριστώ πολύ την Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Αρτεμώνα κ. Σταματία Μακρή, την Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Απολλωνίας κ. Μαρία Ευαγγελοπούλου, την Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Σίφνου κ. Αποστολία Γεωργαρή και όλους τους εκπαιδευτικούς για την προσωπική συμβολή τους στη μαθησιακή διαδικασία και την πρόοδο των παιδιών».

Στον Αρτεμώνα, επίσης, την υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Θωμάς Τσίπης.

Στη συνέχεια και με την ευκαιρία της ημέρας λήξης της διδακτικής χρονιάς για Γυμνάσια και Λύκεια, η Υφυπουργός Παιδείας επισκέφτηκε το Γυμνάσιο Σίφνου με Τάξεις Λυκείου «Νικόλαος Γ. Προμπονάς» και το ΕΠΑ.Λ. Σίφνου, για να αποχαιρετήσει με τα παιδιά το σχολικό έτος 2020-2021 και να «κηρύξει» μαζί τους την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών τους.

«Μια σημαντική ημέρα για μαθήτριες και μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, καθώς σήμερα ολοκληρώνεται για εκείνους αυτός ο κύκλος μαθημάτων και προχωρούν προς την επόμενη τάξη, το επόμενο εκπαιδευτικό βήμα.

Τα παιδιά μας αξίζουν πολλά μπράβο για την επίτευξη των μαθησιακών στόχων και την μέχρι τώρα πορεία τους στο χώρο της Παιδείας.

Ευχαριστώ θερμά τον Διευθυντή του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις κ. Θωμά Κατσουλάκη, τον Διευθυντή ΕΠΑ.Λ. Σίφνου κ. Γρηγόριο Αλευρά και τους εκπαιδευτικούς για τη συνέπεια, την αφοσίωση, τη δέσμευση στην σφαιρική μόρφωση και την πολύπλευρη κατάρτιση των μαθητών».

Στο Γυμνάσιο με Τάξεις Λυκείου “Νικόλαος Γ. Προμπονάς”, μαζί με τον Διευθυντή, την Υφυπουργό Παιδείας υποδέχτηκαν ο υποδιευθυντής κ. Νίκος Μπελιός και όλοι οι καθηγητές και καθηγήτριες μαζί με τους εκπροσώπους του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων κ. Χαράλαμπο Μπεκέ και κ. Παναγιώτη Ζαχαράκη, αλλά και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Σιφνίων κ. Αντώνη Ζαμπέλη.

Ο Διευθυντής του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις κ. Κατσουλάκης παρέδωσε υπόμνημα στην Υφυπουργό Παιδείας και ακολούθησε εκτενής συζήτηση πάνω σε εκπαιδευτικά θέματα.

Τέλος, η κ. Μακρή παραχώρησε συνέντευξη στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Σύρος Tv1- Τηλεόραση Κυκλάδων.

Πηγή: ΥΠΑΙΘ