Επιλογή Σελίδας

Τη φετινή σεζόν στο Park Your Cinema Kids, προσκαλούμε τους μικρούς θεατές και τις οικογένειές τους να ανακαλύψουν απίθανους ήρωες σε κόσμους που δεν χωράει ο νους, να αγκαλιάσουν αφηγήσεις που βασίζονται στην ενσυναίσθηση και να χτίσουν γέφυρες που εξαλείφουν τις διαφορές και δημιουργούν ένα σύμπαν αγάπης και εμπιστοσύνης.

Σε όλες αυτές τις ιστορίες, οι ήρωες ξεφεύγουν από τη σιγουριά του κόσμου τους (όπως η Έλσα και η Άννα που αναζητούν την αλήθεια μακριά από την Αρεντέλλα), επιλέγουν τις ανέλπιστες οικογένειές τους (όπως ο αξιαγάπητος αρκούδος Πάντινγκτον στο Λονδίνο), γνωρίζουν τους φίλους με τους οποίους θα ζήσουν αξέχαστες περιπέτειες (όπως το αγόρι που δένεται για πάντα με το Σιδερένιο Γίγαντα), διαλέγουν την καλοσύνη έναντι κάθε προκατάληψης (όπως ο Σον το Πρόβατο όταν αντιμετωπίζει ένα εξωγήινο ζιζάνιο) και φυσικά την περιπέτεια που κάνει πιθανά όλα τα προηγούμενα (όπως η αποκάλυψη του Γιγάντιου Αχλαδιού).  

Κάθε μέρα, τα παιδιά έρχονται αντιμέτωπα με την υπενθύμιση ότι ο κόσμος γύρω μας δεν είναι ασπρόμαυρος: είναι πολύχρωμος, πολύπλευρος, περίπλοκος, σαν αυτές τις θαυμάσιες ταινίες που επέλεξε το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας και συνθέτουν το πιο διασκεδαστικό κινηματογραφικό καλοκαίρι στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
 

Λίλο και Στιτς (2002): 

Στην υποψήφια για Όσκαρ κλασική ταινία της Ντίσνεϊ, η Λίλο είναι μια γλυκιά μικρή Χαβανέζα που ψάχνει για ένα φίλο που δεν θα την εγκαταλείψει ποτέ. Ο Στιτς είναι ένα εξωγήινο πλάσμα, αποτέλεσμα ενός γενετικού πειράματος, που κατέληξε στη Γη για να κρυφτεί καθώς στον πλανήτη του καταζητείται. Η Λίλο τον περνάει για σκύλο και αποφασίζει να τον υιοθετήσει. Ο Στιτς αποφασίζει να τον εκμεταλλευτεί και να παίξει το ρόλο του όσο το δυνατόν καλύτερα. Μια ιδιαίτερη σχέση όμως αναπτύσσεται μεταξύ τους, που η Λίλο το ονομάζει οχάνα. Πρόκειται για μια χαβανέζικη λέξη που σημαίνει οικογένεια και που καταφέρνει να αγγίξει την καρδιά του Στιτς και να τον κάνει να αποκτήσει ανθρώπινα συναισθήματα.

Σκηνοθεσία: Dean DeBlois, Chris Sanders
Προβολή με ελληνική μεταγλώττιση

Σάββατο 19/06 | 21.00

ΞΕΦΩΤΟ

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για την ασφάλειά σας και την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ, έχουμε σχεδιάσει μια ειδική υποδομή στο Ξέφωτο με σημάνσεις, οι οποίες υποδεικνύουν τις θέσεις στις οποίες μπορούν να κάτσουν 2 άτομα ή οικογένειες μέχρι και 4 άτομα.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής σας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

*Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος.

Δεν θα υπάρχει λίστα αναμονής. Σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, σε περίπτωση υπέρβασης του μέγιστου αριθμού των επισκεπτών που επιτρέπονται στο Ξέφωτο, θα χρειαστεί να ακυρωθεί η προβολή. Ευχαριστούμε θερμά για την κατανόηση.

Park Your Cinema – Ιούνιος 2021

Πηγή: ΚΠΙΣΝ