Επιλογή Σελίδας

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή μοιράστηκε μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία με το 4ο Νηπιαγωγείο Βόλου και το Νηπιαγωγείο Γλαύκης Ξάνθης, την Τρίτη 15 Ιουνίου.

Η εξαιρετική πρωτοβουλία της αδελφοποίησης των δυο Νηπιαγωγείων προσέφερε πλούσια και έντονα συναισθήματα σε όσους παρέστησαν διαδικτυακά σε μια εκδήλωση καρδιάς αφιερωμένη από τα παιδιά στα παιδιά!

Με φανερή συγκίνηση, η Υφυπουργός Παιδείας είδε να ξετυλίγεται μπροστά της η αλήθεια της παιδικής ψυχής, η ανεπιτήδευτη έκφραση αγάπης, η φυσική και τόσο χαριτωμένη συστολή των παιδιών, όταν παρουσίαζαν τα έργα, που με μεγάλη λαχτάρα είχαν ετοιμάσει για την περίσταση.

Τα παιδιά των δυο Νηπιαγωγείων διαδέχονταν το ένα το άλλο παρουσιάζοντας τις πρωτότυπες δημιουργίες τους, ενώ κράτησαν για αποχαιρετιστήριο δώρο μια μοναδική μουσική σύμπραξη πάνω στο τραγούδι «Γλυκό Καλοκαιράκι».

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείο Βόλου τραγουδούσαν και τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Γλαύκης, σε εκπληκτικό συγχρονισμό, απέδωσαν τους στίχους του τραγουδιού στην ελληνική νοηματική γλώσσα σε μια σπάνια στιγμή για όλες και όλους.

Η Υφυπουργός Παιδείας πήρε, για πολύ λίγο, τον λόγο, θέλοντας να αφήσει στα παιδιά το βήμα: «Τα παιδιά κάθε μέρα έχουν τον πρώτο λόγο! Αγαπητά παιδιά της Γλαύκης και του Βόλου, φίλες και φίλοι από σήμερα ενωμένοι με δεσμούς αδελφικούς, αγαπητές Νηπιαγωγοί, μέσα από την κίνησή σας αυτή εκμηδενίζετε τις αποστάσεις και ισχυροποιείτε τις σχέσεις φιλίας ανάμεσα σε παιδιά Νηπιαγωγείων, συμμαθητές στο μεγάλο σχολείο της κοινωνίας και της ζωής.

Η απόφαση της αδελφοποίησης ανάμεσα σε δυο σχολεία είναι μια πολύ συνειδητή και ουσιαστική πράξη, που δένει την καθημερινότητα, τη δράση, την ύπαρξη των σχολείων με έναν δυνατό και αναντικατάστατο δεσμό.

Όλοι μας, σήμερα, γινόμαστε πιο πλούσιοι, πιο σοφοί, πιο άνθρωποι. Γιατί διδασκόμαστε την αξία της κοινής πορείας, της συναισθηματικής υποστήριξης, της αληθινής και αγνής φιλίας, που ξεκινά σε μια τόσο τρυφερή ηλικία και θα συνοδεύει τα παιδιά μας σε όλη τους τη ζωή.

Αυτό το παράδειγμα, αυτήν την κίνηση τα παιδιά θα την εκτιμήσουν, θα την ζήσουν και θα την μεταδώσουν με αγάπη και σεβασμό, πολλαπλασιαστές και πρεσβευτές της αλληλεγγύης, της ειρήνης, της φιλίας, της συνεργασίας.

Και σας υπόσχομαι, ότι, μόλις οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν, θα πραγματοποιήσουμε όλοι μαζί τη διαδρομή από τον Βόλο στη Γλαύκη και πάλι πίσω, ώστε να ολοκληρώσουμε την αδελφοποίηση επισκεπτόμενοι τους τόπους σας, προσθέτοντας μια μοναδική σελίδα στο ταξιδιωτικό ημερολόγιο της ζωής μας».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν , επίσης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κύριος Μπαντίκος, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, κυρία Στυλιανίδου, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κύριος Πολύζος, η Προϊσταμένη Νηπιαγωγείου Γλαύκης, κυρία Τζάρα, η Προϊσταμένη του 4ου Νηπιαγωγείου Βόλου, κυρία Τσιούμαρη, οι Συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου Ξάνθης και Μαγνησίας, κυρίες Μωραϊτη και Τσιγγίδου.

ΖΜ_ΑΔΕΛΦΟΠΟΊΗΣΗ_ΦΩΤΟ_2.jpg
ΖΜ_ΑΔΕΛΦΟΠΟΊΗΣΗ_ΦΩΤΟ_3.jpg

Πηγή: ΥΠΑΙΘ