Επιλογή Σελίδας

Οικοδομώντας τη διεθνή συνεργασία για το κλίμα μέσω των τεχνών και του πολιτισμού, της εκπαίδευσης και της Αγγλικής γλώσσας

Η Βρετανία θα φιλοξενήσει την 26η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP26 ) στη Γλασκώβη της Σκωτίας από 1 έως 12 Νοεμβρίου 2021. Για να υποστηρίξει τους στόχους του COP26, το British Council συνεργάζεται με εταίρους από όλο τον κόσμο δημιουργώντας μια πλατφόρμα για διεθνή συνεργασία, διάλογο και κοινωνική δράση για το κλίμα.

Το πρόγραμμα Climate Connection του British Council φέρνει κοντά ανθρώπους από όλο τον κόσμο για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής. Το πρόγραμμα μας προσκαλεί να μοιραστούμε ιδέες, να αναπτύξουμε καινοτόμες λύσεις για το κλίμα και να αναλάβουμε κοινωνική δράση.

Αξιοποιώντας το διεθνές μας δίκτυο, το πρόγραμμα φέρνει κοντά ανθρώπους από διαφορετικές χώρες, πολιτισμούς, γενιές και κοινωνικό υπόβαθρο. Συνδέει νέους ανθρώπους με υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, καλλιτέχνες με επιστήμονες, επιχειρηματίες με εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και πολλούς ακόμα.

Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα εστιάζει στην επόμενη γενιά «ηγετών για το κλίμα» προσφέροντας πρακτική υποστήριξη σε νέους ανθρώπους και κοινότητες που επηρεάζονται άμεσα από την κλιματική αλλαγή, βοηθώντας τους να μοιραστούν την οπτική τους διεθνώς και να πετύχουν την πραγματική αλλαγή.

Το πρόγραμμα Climate Connection έχει κάτι για όλους: παγκόσμιες συζητήσεις για το κλίμα, καλλιτεχνικές και επιστημονικές εκθέσεις, ακαδημαϊκές υποτροφίες, ευκαιρίες χρηματοδότησης, έρευνας και κατάρτισης και πολλά ακόμα. Συνδεθείτε για να κάνετε τη διαφορά.

Συνδεθείτε μαζί μας

Θέλετε να πάρετε μέρος στη συζήτηση για το κλίμα; Συνδεθείτε μαζί μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας το #TheClimateConnection.

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Πηγή: British Council