Επιλογή Σελίδας

Από τον Μάρτιο 2020, η ζωή των παιδιών περιορίστηκε στα όρια του σπιτιού τους και οι ελευθερίες που μέχρι πρότινος θεωρούνταν δεδομένες – όπως το να μένουν ενεργά – έγιναν δύσκολα εγχειρήματα. Το Madrasati (Jordan’s National Support Organisation) καταπιάστηκε με αυτό που αποτελεί το θέμα του μήνα για μας, ξεκινώντας μια εκστρατεία για να βοηθήσει τα παιδιά «να αρχίσουν να κινούνται» και να ανακτήσουν τη σωματική και φυσική τους υγεία, πριν την έναρξη των σχολείων.

Σήμερα, προκειμένου να κρατήσουμε τα παιδιά σωματικά δραστήρια, απαιτείται λίγη περισσότερη δημιουργικότητα ! Για τον λόγο αυτόν, το Madrasati έθεσε σε κίνηση την εκστρατεία «I Am a Champion» #HealthyAtHome τον Αύγουστο του 2021. Στο πλαίσιο της εκστρατείας, τα παιδιά εκτέλεσαν πέντε δραστηριότητες και πέντε δοκιμασίες στη διάρκεια δέκα ημερών. Με τη βοήθεια εξεχουσών προσωπικοτήτων της περιοχής, εκπαιδευτικών και λοιπών φορέων, αναπτύχθηκε ένα δεκάλεπτο πρόγραμμα καθημερινών δραστηριοτήτων.

Στη διάρκεια των δέκα ημερών, το Madrasati, μαζί με δέκα εταίρους, δημοσίευε κάθε μέρα έναν σύνδεσμο που περιλάμβανε τη «Δραστηριότητα της Ημέρας» μαζί με οδηγίες για τη δοκιμασία της επόμενης μέρας. Οι δραστηριότητες κάλυπταν πέντε διαφορετικά αθλήματα, ορισμένα από τα οποία ήταν καινούργια για τα παιδιά, μεταξύ των οποίων αεροβική, ποδόσφαιρο, ταε-κβο-ντο, τρέξιμο και power yoga. Τα βίντεο δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Madrasati και κοινοποιήθηκαν από εκπαιδευτικούς και διευθυντές μέσω των ομάδων WhatsApp του οργανισμού.

Σε ορισμένες δοκιμασίες, τα παιδιά ενθαρρύνθηκαν να συμπεριλάβουν τρία μέλη της οικογένειάς τους, φίλους και/ή μέλη της τοπικής κοινότητας. Στόχος ήταν να ενισχυθούν οι θετικές πρακτικές των ανθρώπων για τους οποίους νοιάζονται τα παιδιά και έτσι να ενθαρρυνθούν και τα ίδια να είναι σωματικά δραστήρια, ιδίως λαμβάνοντας υπόψη τα κοινωνικά οφέλη των ομαδικών αθλημάτων.

Προκειμένου να παροτρυνθούν τα παιδιά να συμμετάσχουν, δόθηκε βραβείο σε όποιο παιδί συμμετείχε: μια κονκάρδα, στην οποία αναγραφόταν η λέξη CHAMPION και το όνομα του παιδιού και την οποία μπορούσαν να αποκτήσουν επικολλώντας τον σύνδεσμο σε ένα βίντεο ενός έως δύο λεπτών σε έναν ηλεκτρονικό τοίχο που δημιουργήθηκε για την εκστρατεία ή στέλνοντας το βίντεο στον/στην εκπαιδευτικό τους.

Πηγή: School Education Gateway