Επιλογή Σελίδας

Εκτός από την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, μια νέα, διετής εκστρατεία – HealthyLifestyle4All – θα ξεκινήσει το φετινό φθινόπωρο.

Στις 23 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν δύο σημαντικές αθλητικές πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

HealthyLifestyle4All

Ο διάδοχος του Tartu Call for a Healthy Lifestyle, η πρωτοβουλία HealthyLifestyle4All θα προάγει έναν υγιεινό τρόπο ζωής σε όλες τις γενιές και τις κοινωνικές ομάδες. Επίσης, θα αποτελέσει μια προσπάθεια συνδημιουργίας – όλοι, από τους πολίτες έως τις αρχές και τους αθλητικούς οργανισμούς καλούνται να βοηθήσουν στον σχεδιασμό της, συνεισφέροντας σε έναν από τους τρεις πυλώνες:

  1. Aφύπνιση: γνωρίζουν, παιδιά και ενήλικες, γιατί πρέπει να ακολουθούν έναν υγιεινό τρόπο ζωής και πώς να το κάνουν;
  2. Πρόσβαση: έχουν όλα τα παιδιά και οι ενήλικες, συμπεριλαμβανομένων των μειονεκτικών ομάδων, εύκολη πρόσβαση σε φυσική δραστηριότητα και υγιεινή διατροφή;
  3. Ολιστική προσέγγιση: είναι σαφές ότι η διατροφή, η ευημερία και ο αθλητισμός είναι αλληλένδετα;

Τα ενδιαφερόμενα μέρη θα μπορέσουν να δώσουν «εχέγγυα» στην αθλητική ιστοσελίδα της Επιτροπής.

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού

Εφέτος, επίσης, τα εορταστεί η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού το φθινόπωρο του 2021, προβαίνοντας και σε αξιολόγηση των ιδιαίτερων συνθηκών λόγω της πανδημίας. Η άσκηση στο σπίτι αυξήθηκε σημαντικά στη διάρκεια των lockdown, όπως και το τρέξιμο και η ποδηλασία – τα μοναδικά αθλήματα που επιτρέπονταν σε ορισμένες χώρες – αλλά τώρα πολλές αθλητικές δραστηριότητες ξανάρχισαν σε όλη την ήπειρο, τόσο εντός όσο και εκτός του σχολείου.

Τα βασικά θέματα της φετινής εκστρατείας είναι η χαρά, η ανθεκτικότητα και η διαγενεακότητα, που υπογραμμίζουν την ανανεωμένη επίγνωση του κόσμου όσον αφορά τον αθλητισμό και τον ρόλο του στη ζωή μας.

Μήπως το σχολείο σας ή κάποιο σχολείο που γνωρίζετε διοργανώνει εκδήλωση για τον εορτασμό της εβδομάδας; Μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο αυτό για έμπνευση ή να ακούσετε την ειδικά για τον σκοπό λίστα αναπαραγωγής στο Spotify.

 

Πηγή: School Education Gateway