Επιλογή Σελίδας

Ο μαθητής του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης  Ιωάννης Καραγεωργίου κατέκτησε ένα από τα αργυρά μετάλλια στην Ολυμπιάδα Χημείας 2021 στο Τόκυο και έκανε την Ελλάδα και την Ξάνθη να ξεχειλίσουν από  υπερηφάνεια για τα αξιόλογα δικά της παιδιά! Είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας φτάνει σε μια τέτοια διάκριση, σε Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών.

Οι Εκδόσεις “ΣΠΑΝΙΔΗ”  και το Ζαχαροπλαστείο “ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ” τίμησαν σε μία σεμνή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο 1ο ΓΕΛ Ξάνθης το απόγευμα της Τετάρτης,  τον Ολυμπιονίκη Χημείας Ιωάννη Καραγεωργίου.

Παρόντες στην εκδήλωση ο  Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Ξάνθης κ.   Χρήστος Ιωαννίδης, ο Διευθυντής 1ου ΓΕΛ Ξάνθης κ. Ιωάννης Κάππος , εκπαιδευτικοί του 1ου ΓΕΛ καθώς και η οικογένεια του Ιωάννη Καραγεωργίου

Μιχάλης Σπανίδης, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΠΑΝΙΔΗ : Γιάννη πάντα να φωτίζεις τον δρόμο που διάλεξες

Τον λόγο έλαβε ο κ. Μιχάλης Σπανίδης, εκδότης, βιβλιοπώλης, αρθρογράφος, οποίος τόνισε μεταξύ άλλων :  « Σε αυτό το συναπάντημα ψυχής και ανάτασης της δημιουργικότητας που βγάζει αυτός ο τόπος, είμαστε στην ευχάριστη θέση  να έχουμε κοντά μας έναν Ολυμπιονίκη Χημείας. ..»

Επίσης  ο κ. Σπανίδης αναφέρθηκε στην κοινή του πορεία με τον κ. Στέλιο Αρσενίου εδώ και 30 χρόνια,  από την έκδοση του ιστορικού περιοδικού με τίτλο «Προβληματισμοί» και την προσπάθειά τους να αναδείξουν τις αυτοφυείς δυνάμεις του τόπου  και την σύνδεσή τους με την πόλη και την αγορά της.  

Χρήστος Ιωαννίδης, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Ξάνθης : Αξίζουν διπλά συγχαρητήρια στον Ιωάννη Καραγεωργίου διότι εν μέσω πανδημίας είχε την ψυχική δύναμη να ανταπεξέλθει σε όλες τις δυσκολίες και να φτάσει τόσο ψηλά.

Όπως τόνισε στα πλαίσια της ομιλίας του ο κ. Ιωαννίδης, η φετινή χρονιά δεν ήταν μια κλασική χρονιά αλλά μία χρονιά ιδιαίτερη, με πολλές δυσκολίες λόγω της πανδημίας και οι μαθητές  έπρεπε  να διαχειριστούν πολλά νέα δεδομένα στην εκπαίδευση  και κυρίως  τον εγκλεισμό τους μέσα στο σπίτι.  

Και συνέχισε «… Αξίζουν διπλά συγχαρητήρια στον Ιωάννη Καραγεωργίου γιατί είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας φτάνει σε μια τέτοια διάκριση, σε Ολυμπιάδα Επιστημών και δεύτερον γιατί εν μέσω πανδημίας είχε την ψυχική δύναμη να ανταπεξέλθει σε όλες τις δυσκολίες και να φτάσει τόσο ψηλά.

«…Όλα να πάνε καλά στην ζωή σου και ως φοιτητής πλέον να προσεγγίζεις βαθύτερα την επιστήμη που τόσο αγαπάς..», κατέληξε ο κ. Ιωαννίδης.

Ιωάννης Κάππος – Διευθυντής 1ου ΓΕΛ Ξάνθης :  Συγχαίρω τον Γιάννη, μας έχει κάνει πολύ περήφανους ως εκπαιδευτικούς  διότι πάντοτε το καμάρι του δάσκαλου είναι όταν τον  ξεπερνάει ο μαθητής

Ο κ. Κάππος, Διευθυντής 1ου ΓΕΛ Ξάνθης, απευθυνόμενος στους κ. Μιχάλη Σπανίδη και Στέλιο Αρσενίου, τους συνεχάρη για την πρωτοβουλία τους να βραβεύουν μαθητές και μαθήτριες και γενικότερα πολίτες  που έχουν διακριθεί στον χώρο της επιστήμης και τόνισε την σημαντικότητα της σύνδεσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας  με τον επαγγελματικό τομέα.

«….Συγχαίρω τον Γιάννη, μας έχει κάνει πολύ περήφανους ως εκπαιδευτικούς  διότι πάντοτε το καμάρι του δάσκαλου είναι όταν τον  ξεπερνάει ο μαθητής..» κατέληξε ο κ. Κάππος.

Ματούλα Μπαχτσιαβάνη, Χημικός του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης : Εύχομαι η επιστήμη που αγάπησες και διακρίθηκες να είναι αυτό που θα σε οδηγήσει σε μία λαμπρή καριέρα και μετά από χρόνια να λέμε ότι κάποτε αυτός υπήρξε μαθητής μας

Η κ. Ματούλα Μπαχτσιαβάνη, Χημικός μιλώντας εκ μέρους όλων των εκπαιδευτικών του σχολείου και απευθυνόμενη στον κ. Ιωάννη Καραγεωργίου δήλωσε μεταξύ άλλων :  «…. Αισθανόμαστε πολύ περήφανοι που ο δικός μας Γιάννης είναι ένας Ολυμπιονίκης , σε ένα πεδίο πολύ δύσκολο και πολύ απαιτητικό και χρειάστηκαν πολλές ώρες μελέτης και προσπάθειας εκ μέρους του…»

«…Εύχομαι η επιστήμη που αγάπησες και διακρίθηκες να είναι αυτό που θα σε οδηγήσει σε μία λαμπρή καριέρα και μετά από χρόνια να λέμε ότι κάποτε αυτός υπήρξε μαθητής μας…» κατέληξε η κ. Μπαχτσιαβάνη.

Στέλιος Αρσενίου, εκπρόσωπος του Ζαχαροπλαστείου «ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ» : Ήταν απεριόριστη η χαρά μας όταν μάθαμε την επιτυχία σου για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου  στην Ολυμπιάδα Χημείας 2021 στο Τόκυο. 

Το λόγο αμέσως μετά έλαβε ο κ. Στέλιος Αρσενίου, εκπρόσωπος του Ζαχαροπλαστείου «ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ» και απευθυνόμενος στον κ. Ιωάννη Καραγεωργίου δήλωσε:   «Αγαπητέ μας Ολυμπιονίκη, είναι μεγάλη η χαρά μας σήμερα γιατί συνεχίζεις μία επική πορεία που ξεκίνησαν κάποια παιδιά, συμμαθητές σου και ήταν απεριόριστη η χαρά μας όταν μάθαμε την επιτυχία σου για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου  στην Ολυμπιάδα Χημείας 2021 στο Τόκυο. 

Ο κ. Αρσενίου αναφέρθηκε  στην αρχαία Ελλάδα και στον αρχαίο έλληνα λυρικό ποιητή Πίνδαρο που ήταν ο κατεξοχήν υμνητής των Ολυμπιακών αγώνων και των κορυφαίων. .

«….Σου αφιερώνουμε την  πινδαρική ρήση με την οποία ο Πίνδαρος εξυμνούσε τους ολυμπιονίκες..»

ΑΝΑΞΙΦΟΡΜΙΓΓΕΣ ΥΜΝΟΙ, ΤΙΝΑ ΘΕΟΝ, ΤΙΝ’ ΗΡΩΑ, ΤΙΝΑ Δ’ ΑΝΔΡΑ (ΓΥΝΗ) ΚΕΛΑΔΗΣΩΜΕΝ

Ιωάννης Καραγεωργίου, Ολυμπιονίκης Χημείας : Δεν μπορώ να περιγράψω την ευγνωμοσύνη μου για όλους τους ανθρώπους που με βοήθησαν για να φτάσω έως εδώ!

Ο κ. Καραγεωργίου  στα πλαίσια της  εκδήλωσης  της  βράβευσής του, έλαβε τον λόγο και αναφέρθηκε στα μαθητικά του χρόνια καθώς και στην αγάπη του για την Χημεία.

Όπως υποστήριξε :  «…Για μένα η Χημεία άρχισε ουσιαστικά να αποτελεί κάτι περισσότερο από ένα σχολικό μάθημα στην Γ’ τάξη του Γυμνασίου, όπου με τον φροντιστή μου αρχίσαμε να επιχειρούμε  να καλύψουμε την ύλη των επόμενων χρόνων. Αφού αυτό επετεύχθη ήρθαν οι διακρίσεις σε πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς Χημείας…»

«…Είχα την τύχη να  βρεθώ υπό την στήριξη  πολύ ικανών  καθηγητών στο ΕΚΠΑ …»

 Ευχαρίστησε  τους καθηγητές  του ΕΚΠΑ που με την γνώση τους και τη διδασκαλία τους, «….αφιέρωσαν προσωπικό χρόνο προκειμένου εμείς οι μαθητές να φτάσουμε και να αγγίξουμε τις μέγιστες δυνατότητές τους …»  

Επίσης ευχαρίστησε τον φροντιστή του και το σχολείο  του που, όπως τόνισε,  τον στήριζε συνεχώς σε κάθε βήμα όλης αυτής της διαδικασίας.    

Το μόνο ατυχές είναι ότι λόγω της πανδημίας δεν μπόρεσα να έρθω περισσότερο καιρό στον χώρο του σχολείου μου

Δεν παρέλειψε ο κ. Καραγεωργίου να αναφερθεί και στους υπόλοιπους μαθητές που όλοι μαζί αποτελούσαν την Ολυμπιακή Ομάδα Χημείας  ( Β. Παπασταμόπουλο, Α. Φειδάκη, Δ. Στυλιανάκη) και μάλιστα υπογράμμισε ότι ήταν μία πολύ δεμένη ομάδα και αναπτύχτηκε μεταξύ  τους μία πραγματική φιλία.

Η σεμνή εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την βράβευση του Ολυμπιονίκη Χημείας κ. Ιωάννη Καραγεωργίου

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η κ. Στέλλα Τολμίδου, υπεύθυνη οργάνωσης της επιχείρησης «ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ» που πραγματοποίησε την βράβευση και ευχήθηκε στον Αργυρό Ολυμπιονίκη συγχαρητήρια και όλα τα όνειρά του να γίνουν πραγματικότητα.

Πηγή: XanthiPost.gr