Επιλογή Σελίδας

Σε αυτή τη σειρά εργαστηρίων για τους μικρούς φίλους, η τέχνη του Takis  γίνεται ένα σημαντικό εργαλείο εκπαίδευσης, νοητικής και  συναισθηματικής ανάπτυξης! 

Οι δραστηριότητες μεταμορφώνονται σε οργανωμένο παιχνίδι άμεσης παρατήρησης, αναγνώρισης, αφής, όσφρησης, ακοής και κίνησης, κάτι το οποίο προσφέρει εμπειρίες διασκέδασης και αναδημιουργίας. Το κάθε παιδί ξεχωριστά μαζί με την παρότρυνση του γονιού του αναπτύσσει την εικόνα του σώματός του και των αισθήσεών του. Αντιλαμβάνεται το περιβάλλον και τα υπαίθρια γλυπτά, τα παρατηρεί και αντλεί πληροφορίες από αυτά.

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Ειρήνη Περσίδου | Ιστορικός Τέχνης | Υπεύθ. Εκπαιδ. Προγραμμάτων Takis Foundation – ΚΕΤΕ
Βοηθοί εμψύχωσης: Χριστίνα Μεϊμαρίδη: Μουσειοπαιδαγωγός, Βασιλική Μαλτσάκη: Κουκλοπαίκτρια/Ιδρυτικό μέλος της ομάδας Τα Πάντα Φι

Για παιδιά 2 έως 4 ετών και τους συνοδούς τους 
Έως 30 συμμετοχές (15 παιδιά & 15 συνοδοί)

«Πολύχρωμα μονοπάτια» 

Το κόκκινο της φωτιάς, το κίτρινο του ήλιου, το μπλε του ουρανού συνθέτουν το πιο πολύχρωμο μονοπάτι αισθητηριακής αγωγής στο ΚΠΙΣΝ!
Τα μικρά παιδιά με αφορμή την χρωματική παλέτα του Takis αναγνωρίζουν τα βασικά χρώματα και τα συναισθήματα αυτών, μέσα από παιχνίδια αντιστοίχισης, ισορροπίας, μίμησης, μουσικοκινητικής και εικαστικής δημιουργίας, καθώς πειραματίζονται σε ένα φυσικό περιβάλλον που διεγείρει ποικιλόμορφα τις αισθήσεις τους. Με ασφαλή και μαλακά υλικά τα νήπια δημιουργούν με την τεχνική του κολλάζ, του τυπώματος, του dripping και της αυθόρμητης κίνησης χρωματικά μοτίβα όπως αυτά που χρησιμοποιεί ο γλύπτης στα Αιολικά. 

Τρίτη 29/06
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΚΗΠΟΣ 
19.00-20.00

Ελεύθερη συμμετοχή με ηλεκτρονική προεγγραφή

Οι προεγγραφές ανοίγουν την Πέμπτη 24/06 στις 12:00.

«Ο χορός των σχημάτων»

Κοίτα ψηλά στον ουρανό! Πολύχρωμα σχήματα χορεύουν! 
Ορμώμενοι από τις γεωμετρικές φόρμες των γλυπτών του Takis οι μικροί επισκέπτες εμπλέκονται στο πιο ευφάνταστο πολυαισθητηριακό εργαστήρι! Σκοπός είναι να ανακαλύψουν και να γνωρίσουν τα γεωμετρικά σχήματα των γλυπτών μέσα από παιχνίδια ανασκαφής και μυστηρίου και στη συνέχεια να τους δώσουν κίνηση, ρυθμό και πολύ χρώμα! Η γραμμή που άλλοτε γίνεται κύκλος, τρίγωνο, τετράγωνο και άλλοτε σπείρα «έλκει» την προσοχή των παιδιών και τους μεταφέρει βιωματικά στον μαγικό κόσμο του Takis.

Τρίτη 13/07
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΚΗΠΟΣ 
19.00-20.00

Ελεύθερη συμμετοχή με ηλεκτρονική προεγγραφή

Οι προεγγραφές ανοίγουν τη Δευτέρα 05/07 στις 12:00.

«Επόμενος σταθμός: Πλανήτης Takis» 

Κάτω από το γαλάζιο του ουρανού και δίπλα στο πράσινο των δέντρων στέκουν τα πιο παράξενα λουλούδια! Γαλαξιακά θα μπορούσε να τα πει κανείς! Καμωμένα από γρανάζια, σίδερα, τροχούς, προπέλες και βίδες. 
Τα γλυπτά «Λουλούδια» του Takis είναι η αφορμή για το πιο ευφάνταστο εργαστήρι αισθητηριακής αγωγής. Μέσα από την αφήγηση, το θεατρικό παιχνίδι και την εικαστική δημιουργία, οι συμμετέχοντες κάνουν ένα υπεργαλαξιακό ταξίδι με προορισμό τον πλανήτη Takis ανακαλύπτοντας με τον πιο παιγνιώδη τρόπο την σύγχρονη γλυπτική του Έλληνα καλλιτέχνη.  
 

Τρίτη 07/09
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΣ ΚΗΠΟΣ 
18.00-19.00

Ελεύθερη συμμετοχή με ηλεκτρονική προεγγραφή

Οι προεγγραφές ανοίγουν τη Δευτέρα 30/08 στις 12:00.

Για την ασφαλή συμμετοχή τους, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να επιδεικνύουν, κατά την άφιξή τους στον χώρο διεξαγωγής της δραστηριότητας, αρνητικό αποτέλεσμα test COVID-19 (self test 24 ωρών, rapid test 48 ωρών ή PCR 72 ωρών).

* Από τον προληπτικό έλεγχο με τεστ αντιγόνου για covid19 (PCR, rapid, self test) εξαιρούνται όσοι έχουν ολοκληρώσει όλες τις απαιτούμενες δόσεις εμβολίου, έχει περάσει διάστημα 14 ημερών από την ολοκλήρωση της διαδικασίας του εμβολιασμού και επιδεικνύουν το σχετικό πιστοποιητικό εμβολιασμού ή διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης με ισχύ 2 έως 6 μήνες μετά τη νόσηση.

Σε κάθε περίπτωση επίδειξης επίσημου εγγράφου, θα διενεργείται παράλληλος έλεγχος ταυτοπροσωπίας του κατόχου.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής σας σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ, σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που ορίζει ο ΕΟΔΥ.

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές σε σχέση με τη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Πηγή: ΚΠΙΣΝ