Επιλογή Σελίδας

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υπενθυμίζεται ότι η υγειονομική εξέταση και πρακτική δοκιμασία (Αγωνίσματα) των υποψηφίων Επαναληπτικών Εξετάσεων Γενικών Λυκείων, ΕΠΑΛ και υποψηφίων Ελλήνων του εξωτερικού για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α, θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα  13 Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι και τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο τόπος και το αναλυτικό πρόγραμμα υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας των υποψηφίων για επιλογή στα τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α) αναρτάται στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Β’ Αθήνας (τηλ. 210-6396163) και στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης (τηλ. 2310-503704)  για τους υποψηφίους που εξετάζονται στη Θεσσαλονίκης. Για περαιτέρω πληροφορίες οι υποψήφιοι μπορούν να ενημερώνονται από τις ιστοσελίδες των ανωτέρω Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

http://dide-v-ath.gr

http://dide-a.thess.sch.gr

 Οι υποψήφιοι για τα Τ.Ε.Φ.Α.Α κατά την προσέλευσή τους στις επιτροπές υγειονομικής εξέτασης και πρακτικής δοκιμασίας, πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με:

1. Δύο (2) μικρές φωτογραφίες πρόσφατες και όμοιες μεταξύ τους.

2. Δελτίο εξεταζόμενου, όπου αναγράφεται ο κωδικός αριθμός του υποψηφίου.

3. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή Διαβατήριο ή άλλο, αποδεικτικό της ταυτότητας, έγγραφο.

4. Ακτινογραφία θώρακα, με τη σχετική  γνωμάτευση. 

5. Καρδιογράφημα, με σχετική γνωμάτευση του ιατρού.

6. Βεβαίωση οπτικής οξύτητας.     

Οι παραπάνω Ιατρικές εξετάσεις μπορούν να εκδοθούν από νοσηλευτικό ίδρυμα του δημοσίου ή Ν.Π.Δ.Δ. ή ιατρό του δημοσίου ή και από ιδιώτη γιατρό και ισχύουν για έξι (6) μήνες από την ημερομηνία έκδοσής τους.   

Για την ασφαλή  διεξαγωγή πρακτικών δοκιμασιών για την εισαγωγή υποψηφίων ΤΕΦΑΑ και την πρόληψη μετάδοσης της πανδημίας ισχύουν οι διατάξεις της με αριθμ. πρωτ. Φ.251/107120/Α5/2-9-2021 ΚΥΑ (ΦΕΚ 4052/Β’).

Πηγή: ΥΠΑΙΘ