Επιλογή Σελίδας

Με το καινοτόμο προϊόν «NUTRI salad bars» που κατέκτησε το πρώτο βραβείο στον 11ο Εθνικό Διαγωνισμό ÉCOTROPHÉLIA 2021 η ομάδα του ΕΜΠ εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό ÉCOTROPHÉLIA EUROPE 2021, που διεξήχθη στις 24 Οκτωβρίου 2021 διαδικτυακά από το Παρίσι.

Οι πρωταθλητές 13 Ευρωπαϊκών χωρών διαγωνίστηκαν και κρίθηκαν σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική διαδικασία από επιστήμονες κύρους από την  Ευρωπαϊκή Βιομηχανία Τροφίμων και την Ακαδημαϊκή κοινότητα. Η ελληνική ομάδα, με ένα φάκελο υψηλού επιπέδου και μια εξαιρετική παρουσία, άφησε άριστες εντυπώσεις με το καινοτόμο προϊόν της, και δικαιώθηκε με το αργυρό βραβείο.

Το προϊόν «NUTRI salad bars» είναι καινοτόμες, αλμυρές μπάρες δημητριακών σε τρεις γεύσεις εμπνευσμένες από σαλάτες της Ελλάδας και της Μεσογείου: την Greek salad bar βασισμένη στην χωριάτικη σαλάτα με τομάτα, ελιά, φέτα, την Green salad bar με σπανάκι, ρόκα και ξηρούς καρπούς και την Legumes salad bar με όσπρια. Εκτός από την μοναδική γεύση τους ενσωματώνουν ιδιαίτερες τεχνικές καινοτομίες στα υλικά και την παραγωγική διαδικασία, αξιοποιούν προσδίδοντας προστιθέμενη αξία σε ψηλού διατροφικού περιεχομένου παραπροϊόντα του αγροδιατροφικού τομέα και συσκευάζονται σε συμβατά με το περιβάλλον υλικά.  

Το προϊόν «NUTRI salad bars» αναπτύχθηκε στο Εργαστήριο Χημείας και Τεχνολογίας Τροφίμων της Σχολής Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ. από ομάδα φοιτητών αποτελούμενη από τους Χριστόφορο ΒασιλείουΘάλεια ΒιντζηλαίουΣοφία Στάθη και Άννα Χριστοδούλου, υπό την επίβλεψη του Υποψηφίου Διδάκτορος Αθανασίου Λημναίου και της Μεταδιδακτορικής Ερευνήτριας Δρ. Μαρίας Κατσούλη και την καθοδήγηση του Καθηγητή ΕΜΠ. Πέτρου Ταούκη.

Click to enlarge image 2.jpg
Ο Ευρωπαϊκός Διαγωνισμός ÉCOTROPHÉLIA διοργανώνεται από το 2011 σε εθνικό επίπεδο  από τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) με στόχο τη δημιουργία καινοτόμων, οικολογικών προϊόντων διατροφής. Σκοπός του Διαγωνισμού είναι να υποστηρίξει την εκπαίδευση και την δημιουργικότητα των Ελλήνων φοιτητών, που ασχολούνται με την επιστήμη των τροφίμων συμβάλλοντας σε ένα φυτώριο καινοτόμων ιδεών για τη βιομηχανία τροφίμων. Τα προϊόντα των 10 ομάδων φοιτητών από 4 Πανεπιστήμια  που προκρίθηκαν φέτος στην τελική φάση του 11ου Εθνικού Διαγωνισμόύ ÉCOTROPHÉLIA 2021 διαγωνίστηκαν στις 13 Σεπτεμβρίου 2021.

Συνημμένα αρχεία:

Πηγή: ΕΜΠ