Επιλογή Σελίδας

Συνάντηση με την Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (Ε.Ο.Τ.) είχε σήμερα ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κος Άγγελος Συρίγος με αντικείμενο την επίλυση άμεσων αιτημάτων που αφορούν τυφλούς και με προβλήματα όρασης φοιτητές.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο κος Νικόλαος Γιαλλούρης, Πρόεδρος Ε.Ο.Τ, ο κος Παναγιώτης Μαρκοστάμος, Αντιπρόεδρος Ε.Ο.Τ, η κα Άγκαθα Καρρά, Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας Ε.Ο.Τ και η κα Σοφία Λευκή Χαμονικολάου, Διοικήτρια και Πρόεδρος ΔΣ του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.). Συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τυφλοί και με προβλήματα όρασης φοιτητές και αναδείχθηκαν τρία πολύ σημαντικά που χρήζουν άμεσης επίλυσης.

1.Η διασφάλιση της ισότιμης και απρόσκοπτης συμμετοχής των φοιτητών σε όλες τις δραστηριότητες της ακαδημαϊκής ζωής, μέσω φυσικής και ψηφιακής προσβασιμότητας.

2.Η δυνατότητα συνολικής παροχής προσβάσιμων συγγραμμάτων για φοιτητές με οπτική αναπηρία.

3.Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες στις οποίες θα προχωρήσει σύντομα το Υπουργείο Παιδείας, σε εφαρμογή του στρατηγικού του σχεδίου για την ισότιμη πρόσβαση των ΑμεΑ στην εκπαίδευση και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.

Ο Υφυπουργός εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του και δεσμεύτηκε να δρομολογήσει άμεσα τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση των θεμάτων αυτών.\

Πηγή: ΥΠΑΙΘ