Επιλογή Σελίδας

Το CineDoc, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη της Σχολής Χίλλ, παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ Κυνηγώντας την Παιδική Ηλικία, το οποίο εξετάζει τις απρόσμενες συνέπειες της υπερεμπλοκής των γονιών σε κάθε πτυχή της ζωής των παιδιών τους.

Στη σημερινή εποχή, η ώρα για παιδικό παιχνίδι μειώνεται συνεχώς, δίνοντας συχνά τη θέση της στο συναισθηματικό άγχος. Πώς μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά μας την ελευθερία να γίνουν ο αληθινός εαυτός τους χωρίς να επισκιάζονται οι ανάγκες τους; Οι επιπτώσεις της υπερπροστασίας, του ασφυκτικού ελέγχου, της μειωμένης έκθεσης σε πραγματικές εμπειρίες ζωής και της υπερφόρτωσης με δραστηριότητες έχουν ως αποτέλεσμα παιδιά που δυσκολεύονται στη ζωή. Σε ένα κόσμο αυστηρού προγραμματισμού, ο δημιουργικός ρόλος του παιχνιδιού σχεδόν εξαλείφεται. Σε αυτό το ντοκιμαντέρ, ψυχολόγοι, ακτιβιστές και προσωπικότητες της εκπαίδευσης συζητούν τη σημασία του “ελεύθερου παιχνιδιού”. Με ιδέες και απόψεις που προκαλούν συζητήσεις, αλλά και αυτοκριτική, το Κυνηγώντας την Παιδική Ηλικία είναι μια ταινία για γονείς και εκπαιδευτικούς που δεν πρέπει να χάσετε.

Σκηνοθεσία: Μάργκαρετ Μάνζερ Λόουμπ, Ίντεν Γόρμφελντ | 80’ | ΗΠΑ | 2020                                                Trailer: https://youtu.be/qrpC73hWwgQ

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί με ελληνικούς υπότιτλους και θα ακολουθήσει συζήτηση με τον εκπαιδευτικό Χάρη Παπαδόπουλο.

—– ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ —–

Κυριακή 12/12, 16:00            ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΔΑΝΑΟΣ, Λεωφ. Κηφισίας 109, Αθήνα

Οι κινηματογράφοι λειτουργούν ως αμιγείς χώροι και δέχονται θεατές με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ CINEDOC & ΣΧΟΛΗ ΧΙΛΛ

Σε συνδιοργάνωση:  Anemon Productions | Κινηματογράφος ΔΑΝΑΟΣ

Σε συνεργασία: Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας

Οι προβολές του CineDoc γίνονται υπό την Αιγίδα και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

https://www.cinedoc.gr/ https://www.facebook.com/CineDoc

https://vimeo.com/channels/cinedoc/

Πηγή: CineDoc